Германия поиска спиране на дотациите на Реал Мадрид и Барселона


Н. Гавазов

Германия поиска спиране на дотациите на Реал Мадрид и Барселона

Босовете на клубовете от Примера дивисион не са единствените, които са против данъчните преференции и дотациите на испанското правителство към Барселона и Реал Мадрид. Днес президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес също скочи срещу тази порочна практика, чиято несправедливост става още по-крещяща в условията на остра икономическа криза, заплашваща да срути устоите на Европейския съюз.

В навечерието на тегленето на жребия за четвъртфиналите на Шампионската лига, Хьонес призова за промяна на модела и вкарването му в рамки, които са нормални за останалата част на Стария континент.

„За мен това е нелепо и немислимо. В Германия плащаме стотици милиони евро на Испания да се измъкне от л***та в които е затънала, а тези два клуба са освободени от плащане на данъци и на своя дълг, само за да могат да платят за звезди като Роналдо или Меси. Това не може да бъде истина. Само Реал дължи повече пари, отколкото отборите в двете Бундеслиги. Не, това наистина не може да бъде вярно", заяви Хьонес за Antena Bayern.

Това изказване на президента на Байерн идва малко след като Бундестага поиска отпускането на помощи за намиращите се в кризи икономики да бъде обвързано с премахването на някои данъчни преференции за определени области и ограничаване на разходите по различни социални дейности.

 

  Сподели
121