Моуриньо: Зидан помогна на Бензема


И. Ангелов

Моуриньо: Зидан помогна на Бензема

Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо вярва, че невероятната форма, в която се намира Бензема, показва къде се е намесил Зидан в играта на нападателя. Френският национал вкара два и изпрати Мадрид на върха в лигата, като Кристиано Роналдо и Гонзало Игуаин също вкараха по един гол.

Моуриньо чувства, че 23-годишният заслужава похвалите, за начина, по който Бензема поведе атаката на "Бернабеу", но той заяви, че и Зидан му е давал съвети. Пред официалния сайт на тима думите му бяха:

"Бензема има фантастично отношение и винаги е имал качество. Хората виждат това. Тогава идва и Игуаин. Той вкара и за Аржентина и играе на високо ниво, вкара и за нас. Точно когато казах вчера, че и двамата са добри нападатели. Бензема заслужава всички похвали за трансформацията си. Той получи помощ от мен, от съотборниците, но каза, че Зизу също го е съветвал."

"Вкарахме 4 гола, но трябваше да са поне 7 или 8. От друга страна, Хетафе можеше да вкара 3 или 4 на свои ред. Ние им позволихме да играят. Хетафе се организира добре. Докато бях изправен чувах постоянно инструкциите, които си дават футболистите. Те ни бяха проучили добре и бяха подготвени за мача."

Мадрид среща Динамо Загреб в Шампионска лига в сряда. Мачът ще започне от 21:45 на стадион "Макисимир".

  Сподели
168