Реал Мадрид - Хетафе: Дерби между два съседа


П. Пенков

Реал Мадрид - Хетафе: Дерби между два съседа

Реал Мадрид - Хетафе
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 10.09.2011
Час: 21:00
Съдия: Клос Гомес


В събота Сантяго Бернабеу отново посреща двубой от испанската Примера дивисион, когато Реал Мадрид се изправя срещу съседите си Хетафе. Мадридчани оглавяват класирането с актив от 3 точки, като в края на миналия месец постигнаха категорична победа с 6:0 при гостуването си на Сарагоса, като крайния резултат от срещата се оказа от значение, тъй като главния конкурент на тима за трофея в края на сезона - Барселона победи с гол по-малко Виляреал на "Камп Ноу" и остана на втората позиция след пилотния кръг от сезона. Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо има добра статистика срещу Хетафе, като срещу този противник успяваха да отбележи най-малко по 2 попадения на среща. Факт е, че белият балет е отбора с най-много попадения, когато играе пред собствена публика, като са вкарали топката в противниковата мрежа общо 61 пъти. Най-голямата домакинската победа на състава през миналата кампания бе победата с 7:0 над Малага. В този двубой Кристиано имаше 11 голови възможности, като в крайна сметка отбеляза хеттрик.

Мениджърът Жозе Моуриньо вероятно ще заложи на същия състав, който победи Сарагоса с 6:0 в първия кръг от Примера. Всички играчи, които взеха участие с националните си отбори подновиха тренировки с Реал Мадрид, като тима не старада от новоконтузени футболисти. Коентрао може да продължи да играе в средата на терена, след като се представи добре при дебюта си. Карим Бензема и Игуаин отбелязаха попадения за националните си отбори през седмицата.

Хетафе заема средната 10-та позиция в клалсирането с актив от 1 точка. Тя беше спечелена в първия кръг на надпреварата, когато съставът на Луис Гарсия Плаца се противопостави на Валядолид на собствения им "Хосе Зориля" и успя да измъкне точка от гостуването си. Тимът претърпя доста промени през лятото, когато цели 11 играчи напуснаха състава, а на тяхно място 14 нови пристигнаха на "Колизеум Алфонсо Перес". Педро Леон и Даниел Гуиза също се присъединиха към отбора. Най-тежката загуба на Хетафе като гост през миналия сезон беше при гостуването им именно на Реал Мадрид, когато загубиха с 4:0. Факт е, че Хетафе бележи попаденията си главно в края на срещите си между 76-та и 90-та минута.

Новият треньор на гостите Луис Гарсия Плаца има няколко проблема преди дербито с Реал Марди. Мане, Алберто Лопо, Рафа и Албертази все още се борят с контузии. Младият бранител Алекс Перес може да започне като титуляр.



Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

06 август Тианджин Теда - Реал Мадрид 0:6 (Приятелска среща)
14 август Реал Мадрид - Барселона 2:2 (Суперкупа на Испания)
18 август Барселона - Реал Мадрид 3:2 (Приятелска среща)
24 август Реал Мадрид - Галатасарай 2:1 (Приятелска среща)
28 август Реал Сарагоса - Реал Мадрид 0:6 (Примера)

Хетафе:

30 юли ВВВ Венло - Хетафе 2:0 (Приятелска среща)
06 август АЕК Атина - Хетафе 0:1 (Приятелска среща)
13 август Елче - Хетафе 1:1 (Приятелска среща)
28 август Хетафе - Леванте 1:1 (Примера)
31 август Валядолид - Хетафе 0:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Хетафе

14 мача
8 победи за Реал Мадрид
2 равенства
4 победи за Хетафе
Голова Разлика: 24:15 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.08
Равен - 10.00
Хетафе - 26.00

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.09
Равен - 9.00
Хетафе - 23.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142