Жълтата подводница ще потъне на Камп Ноу


П. Пенков

Жълтата подводница ще потъне на Камп Ноу

Барселона - Виляреал
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 29.08.2011
Час: 22:00
Съдия: Туриенсо Алварес


Отборът на Барселона се изправя срещу жълтата подводница - Виляреал в двубой от испанската Примера дивисион. Каталунците бележат впечатляващи успехи, след като състава на Пеп Гуардиола е спечелил цели 12 трофея само за 3 години, а момчетата на Йохан Кройф преди години събраха само 11 и то за цели 8  сезона, което си е рекорд за настоящия тим на Барселона. Миналият сезон Барса надигра с 3:1 Виляреал на собствения си "Ноу Камп". Съставът пропусна да отбележи гол през миналата кампания само в две срещи - при нулевото равенство срещу Депортиво Ла Коруня и при загубата от Еркулес 2:0. Последното нулево равенство между Барселона и Виляреал бе през сезон 2003-2004г. , така че може да очаквме доста попадения в предстоящия двубой.

Треньорът Пеп Гуардиола няма да може да разчита на услугите на ключовите си играчи в отбрана - Жерар Пике, Дани Алвеш и капитана Карлес Пуйол. Първият страда от болки в прасеца, като ще бъде на линия след няколко седмици. Алвеш ще трябва да изтърпи наложеното му наказание, докато Карлес Пуйол лекува травма в коляното си. Пеп Гуардола заяви, че ще направи някои промени в състава, който излезе срещу Порто в двубоя за Суперкупата на Европа, като се очаква Педро, Лионел Меси и Давид Вия да започнат като титуляри в понеделник. Бускетс и Фабрегас ще заемат местата на Кейта и Шави в полузащитата. Ибрахим Афелай все още е аут от игра, след като се възстановява от мускулни болки.

Съперникът им Виляреал последно триумфира на "Ноу Камп" през сезон 07/08г., когато надигра каталунците с 2:1. В последните 24 мача между тези съперници са отбелязани повече от 3 гола в един двубой. Жълтата подводница си осигури място в групите на Шампионската лига, след като отстрани Одензе с общ резултат 3:1. Така Виляреал ще бъде в една група с Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Наполи, като журналисите я определиха като "Групата на смъртта".

Виляреал ще пътува до Каталуния без капитанът си Гонзало Родригес, който се очаква да се завърне в игра през началото на месец октомври, докато новото лятно попълнение на тима - Кристиан Запата се очаква да направи дебюта си в отбраната на Виляреал. Италианският нападател Джузепе Роси изглежда, че желае да остане във Виляреал, въпреки появилите се спекулации по негов адрес.

Барселона ще бъде вдъхнове от спечелините две купи през този месец и със сигурност се очаква да се справи с жълтата подводница.

Прогноза: Барселона - Виляреал 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

09 август Барселона - Еспаньол 0:3 (Приятелска среща)
14 август Реал Мадрид - Барселона 2:2 (Суперкупа на Испания)
18 август Барселона - Реал Мадрид 3:2 (Суперкупа на Испания)
22 август Барселона - Наполи 5:0 (Купа Жоан Гампер)
26 август Барселона - Порто 2:0 (Суперкупа на Европа)

Виляреал:

05 август Евъртън - Виляреал 0:1 (Приятелска среща)
07 август Уигън - Виляреал 1:0 (Приятелска среща)
10 август Елче - Виляреал 0:2 (Приятелска среща)
17 август Одензе - Виляреал 1:0 (Шампионска лига)
23 август Виляреал - Одензе 3:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Барселона - Виляреал

26 мача
12 победи за Барселона
6 равенства
8 победи за Виляреал
Голова Разлика: 43:36 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.25
Равен - 5.50
Виляреал - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.22
Равен - 5.75
Вилярал - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185