Серхи Роберто мисли за отбор от Висшата лига


И. Ангелов

Серхи Роберто мисли за отбор от Висшата лига

Капитанът на Барселона Серхи Роберто е с изтекъл договорът на "Камп Ноу" и обмисля преминаване във Висшата лига. Роберто прекара цялата си кариера в Барселона, но може да премине като свободен агент. Договорът на многостранния ветеран в клуба е изтекъл и не е имало предложение за подновяване поради продължаващото трудно финансово състояние на Барса.

Роберто вече е решил, че не желае да чака повече Барселона да направи оферта и обмисля оферта от страна на Висшата лига, според Mundo Deportivo. Спортният директор на Барселона Деко беше обявил на Роберто, че клубът разчита на него за следващия сезон и постави краен срок до 10 август за отправяне на оферта за подновяване.

Роберто обаче не се е върнал в клуба за началото на предсезонната подготовка под ръководството на новия мениджър Ханси Флик и сега е готов да слуша оферти. Клубовете от Ла Лига Севиля, Жирона и Валенсия се интересуват от 32-годишния футболист, но той би предпочел ново предизвикателство и може да се отправи към Англия.

Шави призова Барселона да задържи Роберто, преди да напусне клуба това лято. Той каза пред репортери: "Не знам дали това ще бъде последният му сезон. Моята препоръка към клуба е да го поднови. Мисля, че той е много важен отборен играч, както в съблекалнята, така и на терена."

И все пак времето на Роберто в Барселона изглежда изтече, тъй като финансовите проблеми на клуба продължават да влияят на планирането на отбора. Клубът също така се надява да вземе звездата на Атлетик Нико Уилямс това лято, но остава да видим дали ще могат да си позволят да активират клаузата за освобождаване в настоящия му договор.

  Сподели
50