Реал продължи с Вазкес до 2025 г.


И. Ангелов

Реал продължи с Вазкес до 2025 г.

Реал Мадрид удължи договора на Лукас Вазкес с една година, след като осигури услугите на Лука Модрич до 2025 г. "Белия балет" обяви, че удължаването с Васкес идва след представянето на Килиан Мбапе на 16 юли и удължаването на договора на Модрич на 18 юли, отбелязвайки важна седмица за клуба. Испанският национал е олицетворение на полезен играч за Карло Анчелоти поради своята гъвкавост, тъй като той може да заеме място като десен бек, а също и като дясно крило в зависимост от ситуацията и изискванията на отбора.

През предходния сезон Васкес записа 38 мача във всички турнири за Реал Мадрид. Неговият принос беше ключов, тъй като клубът спечели титлите както в Ла Лига, така и в Шампионската лига. Неговото отлично представяне при победата над Барселона подчерта способността му да се активизира в критични моменти, демонстрирайки неговите умения и отдаденост.

Пътуването на Васкес с Реал Мадрид започва през 2007 г., когато той се присъединява към младежката академия на клуба на 16-годишна възраст. Напредвайки през ранговете от U-17, Васкес в крайна сметка остави своя отпечатък и в първия отбор. През деветте си сезона със старшия отбор той има 349 мача, отбелязвайки 36 гола и е неразделна част от една от най-успешните епохи в историята на клуба. Неговото впечатляващо резюме включва спечелени 21 титли: 5 Шампионски лиги, 4 Световни клубни първенства, 3 Суперкупи на Европа, 4 титли от Ла Лига, 1 Купа на Краля и 4 Суперкупи на Испания.

Васкес вече се присъедини към предсезонната подготовка на Карло Анчелоти във Валдебеас и ще отлети за Съединените щати следващата седмица, където ще изиграят три приятелски мача срещу Милан, Барселона и Челси. Първият им състезателен мач е насрочен за 14 август срещу Аталанта за Суперкупата на УЕФА.

  Сподели
20