Карвахал: Понякога дърпам ушите на Ямал


Н. Гавазов

Карвахал: Понякога дърпам ушите на Ямал

Футболистът на Реал Мадрид и испанския национален отбор Даниел Карвахал говори за играта и перспективите на 16-годишния каталунец Ламин Ямал в националния отбор.

"Говорихме за това онзи ден и казах на Ямал, че на 17 години отпразнувах спечелването на Купата на шампионите за младежи с Реал Мадрид и ето го, играе на Европейското първенство със старшия отбор и прави разлика в Барселона. Той е добър играч, но понякога трябва да му дръпна ушите, за да му помогна да се защити (смее се). Той е чист талант, млад и енергичен“, заяви Карвахал, цитиран от испанското онлайн издание Marca.

Припомняме, че в петък, 14 юни, стартира Европейското първенство по футбол 2024. Националният отбор на Испания ще започне пътя си в турнира от група B, където негови съперници ще бъдат националните отбори на Хърватия, Италия и Албания. Финалната част на Евро 2024 ще се проведе в Германия. Мачовете от турнира ще бъдат домакини на 10 стадиона в 10 града. Континенталното първенство ще продължи точно месец - от 14 юни до 14 юли.

  Сподели
76