Сагата приключи: Реал Мадрид обяви трансфера на Мбапе


Н. Гавазов

 Сагата приключи: Реал Мадрид обяви трансфера на Мбапе

Сагата с трансфера на Килиан Мбапе най-накрая приключи. Седем години след като Реал Мадрид първоначално регистрира интерес към френския нападател, "бланкосите" обявиха тази вечер, че той ще се присъедини към клуба на 1 юли, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече.

Миналата седмица бе съобщено, че Реал Мадрид възнамерява да обяви трансфера на Мбапе след финала на Шампионска лига. Вярно с тези съобщения, сделката вече е обявена, като 25-годишният футболист подписа петгодишен договор - до лятото на 2029 г.. Очаква се той да носи фланелката с номер 9, която последно принадлежеше на неговия сънародник Карим Бензема. Други подробности от сделката между страните не се съобщават, предполага се, че клаузата за откупване на Мбапе ще е 1 млрд. евро.

През уикенда бе постигнато окончателно споразумение и след като сделката вече е финализирана, Мбапе ще се съсредоточи върху това да бъде капитан на Франция на Европейското първенство това лято, което започва следващия петък. Идеята е представянето му да се състои седмицата след края на турнира, като вероятната дата е 15 или 16 юли.

Със сигурност ще има много вълнение сред мадридчани след това съобщение, като един от най-добрите играчи в света ще се присъедини към вече изпълнения със звезди отбор на Карло Анчелоти. Ще бъде много интересно да видим как ще се справи Мбапе по време на престоя си в Реал Мадрид, който реално ще започне от следващия месец.

Припомняме, че 25-годишният нападател премина в ПСЖ през лятото на 2018 година от Монако. През този период той участва в 306 мача във всички турнири, в които отбеляза 255 гола и 108 асистенции.

През миналия сезон Килиан Мбапе изигра 48 мача за ПСЖ, вкара 44 гола и направи 10 асистенции. Авторитетният интернет портал Transfermarkt оценява пазарната стойност на френския нападател на 180 милиона евро. Реал Мадрид спечели шампионата на Испания и спечели Шампионска лига, побеждавайки Борусия Дортмунд на финала на турнира.

  Сподели
268