Араухо потвърди за бъдещи преговори с Барса


Н. Гавазов

Араухо потвърди за бъдещи преговори с Барса

Защитникът на Барселона Роналд Араухо потвърди, че агентът му води преговори с клуба относно бъдещето му.

Уругвайският национал вече се присъедини към националния си отбор преди Копа Америка през 2024 г. този месец.

Клубното му бъдеще обаче остава основна тема за разговори в Каталуния, с потенциал за продажба, ако може да се договори правилната цена.

Араухо под ръководството на Шави Ернандес изглеждаше непоколебим, като бившият полузащитник бе готов да се бори да го задържи, независимо от слуховете за интерес от 100 милиона евро от Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед.

Въпреки това, след като Шави вече е извън клуба, ситуацията може да се промени, като практичността на огромната такса позволява на новия шеф Ханси Флик шанса да подсили три или четири позиции в отбора.

Араухо намекна, че дискусиите продължават с решение, което се очаква, когато се завърне от международния си дълг в края на юли.

"Много съм спокоен. Имам договор с Барселона до 2026 г. Сега моите представители ще се срещнат с клуба“, гласи интервю за уругвайското издание Punto Penal .

"Все пак мисля само за националния отбор.

Барселона е клуб, в който, ако не спечелиш, това е лош сезон. Ако не печелите титли, се смята, че сезонът не е бил добър", добави играчът.

Уругвай стартира своята кампания за Копа Америка срещу Панама на 24 юни в група C, последвано от срещи с Боливия и домакините САЩ.

  Сподели
186