Гуардиола: Това, което е важно за мен, са титлите


-.

Гуардиола: Това, което е важно за мен, са титлите

Старши-треньорът на Барселона Хосеп Гардиола, разказа пред репортери на L'Equipe за състоянието на отбора си, за хода на предсезонната подготовка, а също така сподели най-близките си трансферни планове и надеждите за идния сезон. Както е известно, воденият от него отбор е на върха на европейския футбол повече от три години, но Пеп иска да подсили допълнително отбора си и се надява на интензивен сезон. „Всеки иска да победи доминиращият отбор", споделя той пред L'Equipe.

-Пеп, как върви подготовката на тима Ви по-малко от две седмици преди началото на сезона?
-Всичко е наред, въпреки че отбора все още не е пълен. Подготвителните мачове показват добри резултати, всички играчи се намират в добра форма. Подготовката позволява на някои футболисти да разкрият потенциала си, както например Тиаго Алкантара, а на други, по-млади, да открият какъв е животът в отбора. Подготовката е нещо, на което отделям много внимание.
-Казвате, че тимът Ви все още не е окомплектован. Очаква ли се пристигане на нови играчи?
-Не затваряме вратата на клуба пред никого. Мисля, че ни трябва още един играч. Не ме питайте за името на човека, който се надявам да дойде, знаете много добре кого имам предвид (Б.ред. Фабрегас). Но не изключвам възможността да се включи и някой от многобройните ни таланти от подготвителния център. Това е важно място, на което ние много разчитаме. Никога не бива да се забравя, че младите от Ла Масия са бъдещето на отбора.
-Сезонът започва след по-малко от две седмици с двоен мач от Суперкупата на Испания. Мислите ли вече за него?
-Все още не. Мачът ще се състои след десетина дни и има още много работа за вършене преди да започнем да го обсъждаме. Всичко, което знам, е че тази Суперкупа ще бъде един напрегнат дуел между два отбора, които ще се стремят към трофея, за да стартират сезона по най-добрия възможен начин. Единственото нещо, което ме притеснява в момента е да работя с целия си отбор, за да може всички да са в най-добрата си форма за началото на сезона. Някои играчи са все още в отпуск, други лекуват травми и така не мога да събера целия отбор заедно на тренировките. Но не се притеснявам много, знаех си, че нещата ще бъдат такива.
-Барса доминира сред европейските отбори вече три години. Как виждате Вие идният сезон?
-Не съм от типа хора, които се тормозят, поставяйки си високи цели. Сигурно е, че искам отборът да продължи да участва в играта, печелейки мачове и отнасяйки трофеи. ФК Барселона преминава през много интензивен период през последните няколко сезона, но не бива да лежим на стара слава. Никой не знае до кога ще продължат добрите времена за тима, но всички работят сериозно, за да можем да продължим да побеждаваме. Идният сезон ще бъде тежък, защото всеки иска да победи екипа, който е на върха. Очаквам и този път един доста напрегнат сезон.
-Напрегнат, заради многобройните Ел Класико, които ще се играят през сезона ли...?
-(Смее се) . Напрегнат, това е най-точната дума. Но Ел Класико не определя завършека на сезона. Това, което е важно за мен са титлите.

 

Програмата на Барселона:

В момента, Барса се намира на турне в САЩ, което е част от предсезонната подготовка на отбора. Сезонът за „блаугранас" ще започне с двоен мач срещу Реал Мадрид за Суперкупата на Испания (на 14-ти август гостуват на „Сантяго Бернабеу" и се връщат три дни по-късно на „Камп Ноу"), а кампанията в Ла Лига ще стартира на 21 август срещу Малага.

 

ВИОЛЕНА НЕНЧЕВА

  Сподели
183