Барселона влезе в контакт с агента на Флик


Н. Гавазов

Барселона влезе в контакт с агента на Флик

Бившият старши-треньор на Байерн Мюнхен и Германия Ханс-Дитер Флик оглавява списъка с възможни наследници на Шави в Барселона. Това съобщи журналистът Флориан Плетенберг в социалната мрежа X (преди Twitter).

Според източника, преди няколко дни представители на каталунците са се срещнали с новия агент на германския специалист Пини Захави. Срещата е включвала конкретни преговори за бъдещето на Флик. Отбелязва се, че Барселона все още не е взела окончателно решение, тъй като обмисля и други кандидати. Испанският клуб обаче се интересува от сътрудничество с 59-годишния треньор.

По време на треньорската си кариера Флик не е работил за нито един отбор освен Байерн и националния отбор на Германия. 59-годишният специалист спечели Шампионска лига с мюнхенци през сезон 2019/2020.

Припомняме, че старши- треньорът на Барселона Шави обяви, че ще напусне поста си след края на този сезон. Специалистът е начело на клуба от 6 ноември 2021 г. Под негово ръководство каталунският тим спечели два трофея - испанското първенство и Суперкупата на Испания (и двата през сезон 2022/2023).

  Сподели
150