Де Лаурентис: Меси е кретен!


Н. Гавазов

Де Лаурентис: Меси е кретен!

Президентът на Наполи Де Лаурентис предлага занапред играчите да бойкотират националните си отбори, когато става въпрос за турнири в Южна Америка и определи постъпката на Меси да играе за Аржентина като „глупава". Той стигна още по-далеч, наричайки звездата на Барселона „кретен". Според футболният бос, подобни турнири трябва да бъдат за млади звезди - готови да покажат таланта си, а не за опитни играчи, които през сезона са дали всичко за отборите си.

Коментариите на Де Паурентис идват само няколко дни, след като той заплаши, че ще предприеме правни действия срещу федерацията на Уругвай, ако те продължават да рискуват с пускането в игра на Едисон Кавани, който претърпя контузия.

„Ако съм на мястото на Меси, аз ще откажа. Ако искат да ме закарат в съда, да ми забранят да играя, но няма да отида, защото съм велик играч. Аз играя за Барселона и няма да отида да ритам с някакви идиоти, които не знаят как да игрaят с мен", цитира Sky Italia думите на Де Лаурентис.

„Меси е кретен. Той изпадна в немилост и направи грешка с участието си в Копа Америка", продължава президентът на Наполи.

Както е известно, Аржентина бе един от фаворитите за спечелването на турнира в Южна Америка, но домакините отпаднаха на четвъртфинала от отбора на Уругвай и големи критики отнесоха освен треньора Серхио Батиста, който е пред уволнение от поста си, но и някои от звездите на „албиселесте", сред които попадна и Меси.

„Как може един играч, който е свикнал да играе по един начин, да се адаптира за толкова кратко време към друга система на игра и играчи?Аз съм против тези неща", каза още Де Лаурентис.

 

  Сподели
152