Тебас: Обстоятелствата улесниха трансфера на Грийнууд


Н. Гавазов

Тебас: Обстоятелствата улесниха трансфера на Грийнууд

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас говори за нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд, който играе за Хетафе под наем. Нека припомним, че Грийнууд премина в Хетафе миналия септември. Преди да се присъедини към испанския клуб, английският футболист бе извън терена повече от 18 месеца, след като бе арестуван по подозрение в опит за изнасилване и нападение, но в крайна сметка бе оправдан.

"Не можем да съдим всичко. Не можем да кажем, че някой не може да играе тук за всеки отделен случай, в противен случай ще се окажете с празни отбори. Грийнууд се представи много добре като играч и се надявам да продължи така и да остане в Ла Лига. Не е осъждан, така че не ме интересува. Ако не го осъдиха в Англия, защо да го осъдим в Испания?

Може би обстоятелствата са улеснили пристигането му, но той е страхотен играч и нямам други коментари. Той играе много добре за Хетафе и се надявам да продължи да е успешен и да остане в испанския футбол, защото това винаги е добре за нас“, заяви Тебас.

Този сезон Грийнууд изигра 25 мача във всички състезания, отбелязвайки седем гола и пет асистенции. Договорът на играча с Манчестър Юнайтед е валиден до края на юни 2025 г. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е € 7,5 млн. По-рано бе съобщено, че Грийнууд не желае да се върне в Манчестър Юнайтед.

  Сподели
139