Моуриньо: Аз не съм Мистър Дзен!


Н. Гавазов

Моуриньо: Аз не съм Мистър Дзен!

Американската преса сравни старши-треньора на Реал Мадрид Жозе Моуриньо с Фил Джексън, който е най-успешният треньор в НБА със спечелените в своята кариера на 11 титли в най-силното баскетболно първенство на планетата. Португалският специалист обаче прояви скромност по време на днешната си пресконференция и помоли журналистите повече да не го сравняват с „Мистър Дзен" ( популярното прозвище на Джексън).

„Не, не - аз не съм Мистър Дзен. Баскетболът си е баскетбол. Футболът си е футбол. Фил е особена фигура в баскетболния свят, но не бива да ни сравнявате. Разбира се, че се познаваме. Това е голям човек, но моля ви, не ме наричайте повече „Мистър Дзен"", цитира АР думите на Специалния.

Португалският специалист също така не спести похвалите си за звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който реализира хеттрик за победата с 3:0 над Чивас.

„Кристиано е Кристиано. Той винаги има желанието, мотивацията и гордостта да играе, бидейки в Китай, Япония или САЩ. Той самият е мотивиран да играе добре и да вкарва. Искахме да играем добре и го направихме. Няма нужда да печелим с 10:0. Трябва да играем срещу добри отбори, които да ни създавам проблеми", допълни Моуриньо."

 

  Сподели
77