Гринууд нарушил дисциплината в Хетафе


И. Ангелов

Гринууд нарушил дисциплината в Хетафе

Отдаденият под наем в Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е бил забелязан в Burger King в петък, което е очевидно нарушение на правилата за вредни храни в Хетафе. Според The Sun Грийнууд е бил засечен да спира за Burger King с баща си Андрю след тренировка на базата на Хетафе в Мадрид в петък, което може да предизвика гнева на старши треньора Хосе Бордалас.

В доклада се твърди, че шефът на Хетафе е забранил на всички играчи да ядат нездравословна храна и внимателно следи теглото им всеки ден. Обикновено се налагат глоби на всички играчи, които се явяват на клубни занимания с наднормено тегло.

Грийнууд все пак беше избран за последния мач на Хетафе в Ла Лига, в който те гостуваха на Реал Бетис в събота.

Двубоят завърши наравно 1:1, след като в 17-ата минута Борха Майорал изравни попадение на Марк Рока от първата минута. Гринууд изигра 78 минути, преди да бъде заменен от Оскар Родригес. Юнайтед взе решение да даде Гринууд под наем на Хетафе през летния трансферен прозорец след шестмесечно вътрешно разследване на поведението му извън терена. Преди това 22-годишният играч беше отстранен от Юнайтед, след като беше арестуван по подозрение в опит за изнасилване и нападение.

Всички обвинения срещу Грийнууд бяха свалени през февруари и сега той се опитва да поднови кариерата си в Испания. Нападателят е записал един гол и една асистенция в първите си шест участия в Ла Лига за Хетафе, който ще се завърне в игра срещу Майорка на 28 октомври.

  Сподели
408