Винисиус обвини Севиля в расизъм


И. Ангелов

Винисиус обвини Севиля в расизъм

Винисиус Жуниор обвини феновете на Севиля в расизъм и похвали клуба, че е изгонил виновниците от стадиона. В събота Мадрид и Севиля завършиха наравно 1:1 на "Рамон Санчес Писхуан". Оттогава обаче Винисиус обяви, че е бил малтретиран на расова основа от привърженици на домакините, и твърди, че разполага с видеозаписи в подкрепа на това твърдение.

По думите му Севиля е изгонила виновниците, след като бързо ги е идентифицирала, но бразилският национал изрази тъгата си, че един от извършителите е бил дете.

Той също така уточни, че това е 19-ят път, в който е станал обект на подобно посегателство, и призова испанските власти да предприемат мерки, за да предотвратят това да се случи отново, а именно като предприемат наказателни действия срещу всеки, за когото се установи, че е нападнал играч на расова основа.

В изявление Винисиус написа: "Поздравления за Севиля за бързите им действия и за наказанието на още един тъжен епизод за испанския футбол.

"За съжаление, на съботния мач ми беше показан видеозапис на още един расистки акт, този път от дете. Много съжалявам, че не е имало кой да го поучи. Инвестирам, и то много, в образованието в Бразилия, за да се формират граждани с нагласи, различни от тези.

"Лицето на днешния расист е разлепено по всички уебсайтове, както е било и в няколко други случая. Надявам се испанските власти да дадат своя принос и да променят закона веднъж завинаги.

"Тези хора трябва да бъдат преследвани и наказателно. Това би било чудесна първа стъпка в подготовката за Световното първенство по футбол през 2030 г. Аз съм на разположение да помогна. Съжалявам, че ще прозвучи повтарящо се, но това е епизод номер 19. И продължаваме да броим..."

  Сподели
120