Атлетико ще спечели три точки във Виго


Н. Атанасов

Атлетико ще спечели три точки във Виго

Селта Виго - Атлетико Мадрид
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 22:00

Макар че завърши на 13-то място в крайното класиране през миналогодишната кампания, до последния кръг Селта не знаеше дали ще успее да запази елитния си статут. Това се случи благодарение на успех над вече гарантиралия си титлата отбор на Барселона в последния ден.

Сега амбициите на ръководството са отборът значително да надгради, като за целта начело на клуба беше назначен опитният Рафаел Бенитес. До момента, обаче, бившият наставник на Валенсия, Ливърпул, Реал Мадрид, Челси, Нюкасъл, Наполи, Евертън и Интер не може да оправдае по какъвто и да е начин високите очаквания. След първите девет кръг на кампанията галисийци са в зоната на изпадащите, като имат едва 6 точки и са на 18-та позиция.

В предишния кръг Селта завърши 2:2 у дома с Хетафе, като "небесносините“ все още нямат победа пред собствена публика.

Ристич е единственият отсъстващ за домакините.

Атлетико Мадрид постигна победа срещу един от силните отбори в Испания – Реал Сосиедад, надвивайки баските с 2:1 в двубой от 9-ия кръг на Ла Лига. “Дюшекчиите" на свой ред откриха резултата с прословутата си ефективност в 22-ата минута, когато Коке прати великолепен дълъг пас зад гърба на изнеслата се доста напред отбрана на гостите, топката бе застигната от левия халф бек Самуел Лино, той се възползва от свободното пространство и в крайна сметка реализира за 1:0. В 73-ата минута Карлос Фернандес центрира към Оярсабал, който овладя топката и от границата на наказателното поле не прости на Ян Облак – 1:1. Във финалните минути Карлос Фернандес докосна топката с ръка и реферът даде дузпа, която Антоан Гризман превърна в гол.

Това беше четвърти пореден успех и общо шести от началото на сезона за столичани. Така играчите на Диего Симеоне имат 19 точки и са 4-ти в подреждането, но са и с мач по-малко.

Витоло, Рейнилдо, Лемар и Депай все още не са възстановени за гостите.

Атлетико е в серия от четири поредни победи над Селта в Ла Лига. За последно галисийци надвиха "дюшекчиите“ през сезон 2018/19, когато спечелиха с 2:0 у дома.

Прогноза: Селта Виго - Атлетико Мадрид 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Аспиликуета
Витцел
Ермосо
Молина
Де Паул
Йоренте
Коке
Лино
Гризман
Мората
Бамба
Ларсен
Аспас
Санчес
Дотор
Белтран
Мингеса
Айдо
Нуньес
Старфелт
   
Вилар
 
Селта Виго (Рафаел Бенитес)

Обоснована прогноза: Селта Виго - Атлетико Мадрид 1:3

  Сподели
172