Барса - Реал Бетис: Равенството няма да е изненада


Н. Гавазов

Барса - Реал Бетис: Равенството няма да е изненада

Барселона - Бетис

Стадион: "Олимпик де Монтижук", Барселона

Дата: 16.09.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Хосе Санчес

Барселона ще се опита да постигне четири последователни победи в Ла Лига, когато посрещне Реал Бетис тази вечер в мач от 5-я кръг на Примера дивисион.

"Блаугранас" започна неубедително новия сезон в Ла Лига, като направи нулево равенство с Хетафе, но оттогава записа три поредни победи над Кадис, Виляреал и Осасуна. Изглеждаше, че точките ще бъдат поделени с памплонци преди международната пауза, като Езекиел Авила върна попадението на Жул Кунде, но Роберт Левандовски донесе победата с точен удар в 86-ата минута среща.

Барселона е трети в таблицата, на две точки зад лидера Реал Мадрид, а отборът на Шави се готви за три поредни домакински мача, два от които са в лигата, като Селта Виго гостува през следващия уикенд. Каталунците също така ще приемат Антверп в откриването на груповата фаза на Шампионска лига следващата седмица, като клубът е решен да подобри представянето си, след като не успя да премине през груповата фаза през последните си два сезона.

Бетис започна добре новия сезон. В първия мач "зелените" успяха да победят Виляреал като гост (2:1), а след това направиха равен с Атлетико (0:0), но загубиха като гост на Атлетик (2:4). В последния мач преди международната пауза андалусците победиха Райо Валекано (1:0) у дома, като Уилиан Хосе бе точен. В резултат тимът от Севиля има седем точки, заема на седма позиция, на пет точки зад лидера. Отборът на Мануел Пелегрини също трябва да играе в Лига Европа на 21 септември. Съперник на тима от Севиля ще бъде шотландският Рейнджърс. Освен това в една група с отбора са и чешкият "Спарта" и кипърският "Арис" с Александър Кокорин.

Барселона остава без услугите на ключовото дуо Педри и Роналд Араухо поради контузия, докато има голямо съмнение относно Илкай Гюндоган, който имаше проблем с гърба, докато представляваше Германия по време на международната пауза. Смята се, че проблемът с Гюндоган не е толкова сериозен, колкото се опасяваха първоначално, но е малко вероятно той да участва в този мач. Фермин Лопес също е аут, като полузащитникът изтърпява наказание заради червения картон, който получи в мач за втория отбор на Барселона. Кансело и Фелиш може да влязат в XI за пълния си дебют, докато 16-годишният Ламине Ямал , току-що станал най-младият играч и голмайстор на Испания, се очаква отново да започне в последната третина поради отличната си форма в началото на този сезо .

Що се отнася до Реал Бетис, тимът е без контузените Айтор Руибал , Луис Енрике , Клаудио Браво , Уилям Карвальо и Набил Фекир. Отборът на Пелегрини също така продаде Луис Фелипе на Ал-Итихад малко преди крайния срок за трансфери в Професионалната лига на Саудитска Арабия, така че вероятно Марк Бартра ще излезе срещу бившия си клуб.

Това ще е много труден мач за Барселона и равенството няма да е изненада. Все пак каталунците са фаворити и за това ще им се доверим.

Прогноза: Барселона - Реал Бетис 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бетис (Мануел Пелегрини)
 
Силва
   
Белерин
Пезела
Филипе
Миранда
Роча
Родригес
Родри
Иско
Перес
Хосе
Левандовски
Ямал
Фелиш
Гави
Де Йонг
Ромеу
Балде
Кристенсен
Кунде
Кансело
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Бетис 2:1

  Сподели
238