Педри пропуска месец с контузия


И. Ангелов

Педри пропуска месец с контузия

Педри може да отсъства повече от месец, след като получи контузия на четириглавия мускул по време на тренировка на Барселона в четвъртък. Полузащитникът е едно от първите имена в отбора и беше ключов за победата на Барселона над Кадис миналия уикенд, когато откри резултата в оспорван мач. Педри обаче отново е получил травма в дясното бедро, която според Cope може да го остави настрана за повече от шест седмици.

Контузията ще бъде удар за Барселона, които започнаха защитата на титлата си с равенство 0:0 с Хетафе в първия мач и победа с 2:0 над Кадис във второто си гостуване. Шави все пак разполага с много опции в средата на терена без Педри, като на разположение са Илкай Гюндоган, Гави, Френки де Йонг и Ориол Ромеу.

Барселона излезе с изявление, в което потвърди контузията: "Играчът на първия отбор на Барселона Педри е получил травма на десния квадрицепс. Той не е на разположение за селекция и възстановяването му ще определи неговото завръщане".

Педри не само ще пропусне мачовете от Ла Лига срещу Виляреал и Осасуна, но и ще отсъства от състава на националния отбор на Испания за двете квалификации за Евро 2024 срещу Грузия и Кипър през септември.

  Сподели
238