Шок: Хорхе Валдано напусна Реал Мадрид


И. Ангелов

Шок: Хорхе Валдано напусна Реал Мадрид

Реал Мадрид обяви, че генералният мениджър на клуба Хорхе Валдано няма да продължи работата си с клуба през следващия сезон. В бързо организирана пресконференция в сряда вечерта, испанският гранд потвърди, че няма да позволи на 55-годишния да продължи работата си на "Сантиаго Бернабеу". Решението е взето на събрание на борда на директорите, а според слуховете Валдано се е срещнал с президента на Мадрид Флорентино Перез.

"Решихме да прекратим договорните си отношения с Хорхе Валдано," това заяви Перез в пресконференцията тази вечер. "Трябва да акцентирам, че раздялата с Валдано е болезнена за мен. От дълго време работихме заедно."

Валдано бе нападател на Реал Мадрид през 80-сетте години, а и бе треньор на клуба през 90-сетте, като спечели лигата през 94-95 година. Бившият аржентински национал бе спортен директор между 2000-2004 година, докато Перез бе президент, а бе назначен за генерален мениджър през 2009.

Но през сегашната кампания Валдано често влизаше в пререкания с Жозе Моуриньо, който бе назначен през лятото. Той също постави под въпрос решението на треньора да не пусне Карим Бензема в мача с Алмерия, при който те достигнаха до равенство 1:1 с Мадрид: "Надявам се Бензема да не се задържи на пейката дълго. Не е честно за него." 

Във всеки случай, Перез опроверга слуховете, че Специалния има пръст в уволнението на Валдано: "Моуриньо не предяви никакви претенции по въпроса. Той поиска само повече автономия, по подобие на работата си в Англия. Всичко, което правим е за доброто на клуба, а не по лични претенции."

Въпреки това Валдано предположи друго нещо: "Ако това беше битка, то нейният изход показа победителя. Не съм разговарял с Моуриньо лично от дълго време. Но и нямаше нужда. Този клуб ме образова, научи ме много. Винаги е болезнено да се махнеш от място, на което искаш да си."

Валдано имаше още 2 години в договора си, а слуховете го свързват с компенсация от 3.5 милиона евро.

  Сподели
176