Бензема: Роналдо не ми честити Златната топка


И. Ангелов

Бензема: Роналдо не ми честити Златната топка

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема разкри, че бившият му съотборник от "белия балет" Кристиано Роналдо все още го е поздравил за спечелването на Златна топка през октомври. Роналдо е петкратен кавалер на наградата, но преживява проблемен за стандартите си сезон в Манчестър Юнайтед. Telefoot цитира:

"Аз винаги съм вярвал в себе си. Знаех, че в някакъв етап с моите качества и амбиции ще го постигна. Затова в последните четири години натисках и натисках за да спечеля този трофей". 

На последвал въпрос дали е получил поздравления от Роналдо нападателят отговори: "Не, не още". 

Бензема е първият французин, спечелил наградата след Зинедин Зидан през 1998 г. 34-годишният продължи със завръщането си в тима на Франция за Световната купа:

"Горд съм, че ще играя на световното. Знаем какво означава това. Аз нямам търпение да започне. Стрес? Не, с нетърпение чакам. Да покажем пред милиони хора какво можем. Да представим Франция. Невъзможно е да не мислим за трета световна купа за родината. В група сме, в която всеки мач е финал.

"Колкото повече наближава, толкова повече си говорим, че трябва да спечелим. На хартия ние сме най-добрите и не трябва да го крием. Но футболът е 11 на 11 и ще трябва да подходим към съперниците с амбиция и уважение."

  Сподели
567