Марадона: Меси е като мен


И. Ангелов

Марадона: Меси е като мен

Диего Марадона настоява, че или той, или Меси, един ден ще бъде избран за най-великия играч в историята на футбола. Легендата на Аржентина заля с похвали Лионел Меси, като каза, че "накрая на историята" анализите ще покажат кой измежду тях двамата е най-велик. Той заяви, че много вече смятат Меси за най-добрия, след като вкара 2 гола срещу Реал Мадрид на "Бернабеу" в сряда.

Аржентинецът заяви, че е горд с изявите на младежа, но също така каза, че и двамата са повод за гордост на сънародниците им. В интервю пред Clarin Марадона заяви: "Ключовото е, че и двамата сме Аржентинци, а завладяхме Европа. Обичам Лео, и когато го видя на терена винаги го гледам с удоволствие. Два аржентинеца на върха, какво ли си мисли Пеле?"

Марадона отказа да коментира дали Меси е по-добър от него като продължи: "Защо Меси или Марадона? И двамата успяхме. Аз доминирах на времето, а сега Меси. Накрая на историята ще видим кой е бил по-добрият. Аз говорих с него как да се справи с напрежението да носи отбор на раменете си, да е център на вниманието и да го следят с лупа. Той си има собствен живот, тих и спокоен."

  Сподели
171