Реал няма да търси максимума с Атлетико Мадрид


И. Ангелов

Реал няма да търси максимума с Атлетико Мадрид

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид
Стадион: Уанда Метрополитано
Дата: 08.05.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Атлетико Мадрид загуби с 2:0 последната си среща с Атлетик Библао миналата седмица, но няма да иска да се изложи така и срещу кръвния враг от столицата на Испания. След като първенството вече бе спечелено от Мадрид, на карта са заложени само правата победителят в дербито да се хвали пред загубилия този мач.

Реал Мадрид спечели титлата миналата седмица в Ла Лига и след това се класира за финала на Шампионска лига при изключителни обстоятелства в среща с английския шампион Манчестър Сити. В мача в ШЛ Реал нямаше точен удар 90 минути, но с два такива в добавеното време стигна до продължения, и вкара трети за победа с 3:1, като от тук ще мисли вече само за финала с Ливърпул и няма да рискува да загуби играчи в испанското първенство.

Освен това Карло Анчелоти трябва да търси как по-добре да възстанови вече контузените Алаба, Азар, Марсело, Себайос, Иско, Бейл и Гутиерес, които пропускат тук.

При домакините наказан е Марио Ермосо, а с контузии са Томас Лемар и Жоао Феликс.

Атлетико няма загуба в 35 от последните си 38 срещи у дома в Ла Лига. Реал Мадрид вкара по най-малко 3 гола в 3 поредни кръга, но вече свърши работата си за сезона. Реал запази мрежата си суха в 5 от последните 6 мача с Атлетико. Това не е мач, който Мадрид би искал да загуби, но по-важната цел може да оправдае отслабване на състава.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Карло Анчелоти)
 
Лунин
   
Милитао
Начо
Вазкес
Менди
Модрич
Касемиро
Кроос
Родриго
Бензема
Винисиус
Кореа
Куня
Караско
Йоренте
Коке
Кондогбиа
Рейнилдо
Вършалко
Хименес
Савич
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:2

  Сподели
610