Реал Мадрид ще затвърди позицията над Атлетико


И. Ангелов

Реал Мадрид ще затвърди позицията над Атлетико

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид
Стадион: Сантиаго Бернабеу
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Реал Мадрид се намира в прекрасна форма преди дербито с Атлетико, като "белия балет" стои на върха в Ла Лига с 10 точки над местния съперник, спечели и групата си в Шампионска лига след като през седмицата у дома надви Интер с 2:0.

Победата над Интер дойде и след 2:0 над Реал Сосиедад в Ла Лига, като сега тимът на Карло Анчелоти има 9 победи поред във всички турнири. 

Атлетико също взе важна победа през седмицата в Шампионска лига, която от последното място покачи тима до второ и продължаване в състезанието по драматичен начин. Победата над Порто бе задължителна и бе постигната след голове от Гризман, Кореа и Де Пол. Така бе забравена и шокиращата загуба преди това от Майорка в Испания.

Откъм състави, при домакините Карим Бензема пропусна последната среща и сега е под въпрос. Гарет Бейл се върна в тима след няколко месеца отсъствие, като този сезон той има само 3 мача с тима. Себайос остава контузен.

Атлетико няма да разчита на Трипиър, Савич и Суарез, които са с травми. 

Реал Мадрид има 6 поредни победи в Ла Лига и в 5 от тях вкара поне по 2 гола. Атлетико няма загуба в 9 от последните си 10 мача като гост в Ла Лига, като също вкара по най-малко 2 пъти в 7 от последните 8 гостувания. Формата за гостите в локалното първенство обаче се влошава, като победата в последните 7 кръга е сасмо 1.

Прогноза: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Фелипе
Хермосо
Кондогбиа
Йоренте
Лемар
Коке
Пол
Караско
Куня
Гризман
Винисиус
Бензема
Асенсио
Модрич
Касемиро
Кроос
Менди
Карвахал
Алаба
Милитао
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Карло Анчелоти)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:1

  Сподели
473