Лионел Меси: Не ме интересува какво мислят медиите


П. Пенков

Лионел Меси: Не ме интересува какво мислят медиите

Звездата на Барселона Лионел Меси даде интервю за един най-големия футболен портал в света Goal.com, в което аржентинеца коментира продължаващите успехи на каталунците, предстоящата среща срещу Арсенал и Шампионската лига и много други.
Ето и пълния превод на интервюто:

Goal.com: Някои хора те критикуваха за това, че точни ти спечели Златната топка, което поради след себе си и много спекулации. Мислиш ли, че последните ти представяния, както това срещу Реал Бетис, в което отбеляза хет-трик, те защитиха от коментарите на критиците?

Меси: Не, нямам нужда да се доказвам на никого. Правя това, което винаги съм правил, което се изразява в това да играя добре в срещите и да помагам максимално на съотборниците си.

Goal.com: Мислиш, че някои медии не са честни към теб?

Меси: Истината е, че не се интересувам от мнението на медиите. Важното е за мен е какво ще кажат съотборниците ми и тези хора, които обичам. Искам да изкажа благодареността си към тях за оказаната помощ.

Goal.com: Какво ще кажеш на феновете си?

Меси: Оценявам подкрепата им и искам да споделя Златната топка с тях. Винаги е добре, когато знаеш, че има хора зад гърба ти, които те подкрепят във всяко начинание.

Goal.com: Каква беше реакцията ти, когато представи Златната топка пред хилядната публика на "Камп Ноу"?

Меси: Това беше прекрасен момент от кариетата ми. Доволен съм, че конкуренти за приза бяха съотборниците ми Шави и Андрес Иниеста. Мисля, че феновете на стадиона разбраха посланието на Златната топка.

Goal.com: Барселона има ли граница?

Меси: Надявам се да продължим да играем добре и да спечелим колкото се може повече трофеи. Имаме прекрасната възможност да постигнем това и гледаме напред към това.

Goal.com: Какво трябва да се случи за да продължи доминацията на клуба?

Меси: Мисля, че трябва да продължим да играем по същия начин. Работим така от много време и се надяваме този връх в представянето ни да продължи.

Goal.com: През следващия месец Шампионска лига отново стартира, така че какво е мнението ти за мача с Арсенал? Кои смяташ, че са основните противници на Барселона в Шампионската лига?

Меси: Следващият кръг е много труден за нас, тъй като ще срещнем противник като Арсенал, който разполага с много добри играчи. Въпреки това, се надяваме да се класираме в следващия кръг.

Goal.com: Как виждаш в бъдеще националния отбор на Аржентина? Какво трябва да се промени в отбора за следващата Копа Америка?

Меси: Представяме се добре и имаме прекрасна възможност. Време е да защитим родината си и да триумфираме на Копа Америка.

Goal.com: Кое попадение ще помниш завинаги?

Меси: Това ще е попадението на финала на Шампионската лига през 2009 година срещу Манчестър Юнайтед. Това беше много важен гол за мен и за Барселона.

  Сподели
124