Зидан: Това с Осасуна не беше мач


И. Ангелов

Зидан: Това с Осасуна не беше мач

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан критикува решението на лигата срещата с Осасуна вчера да се изиграе въпреки трудните условия на Памплона. Испания бе връхлетяна от бурята Филомена и големи части от страната са покрити в сняг. Така срещата на Атлетик Билбао с Атлетико Мадрид бе отменена по-рано в събота. 

Мадрид обаче трябваше да пътува до Памплона преди срещата си въпреки че самолетът на клуба бе заседнал на повърхността за повече от 3 часа докато тимът чакаше разрешение за излитане. В крайна сметка пътуването се осъществи, а в тежки условия двата тима се разделиха при 0:0. Зидан бе видимо недоволен в пресконференцията след мача:

"Ние направихме каквото можахме на терена, но това не беше футболен мач. Условията бяха много трудни".

Мадрид също е покрит в сняг и отборът няма да може да се прибере в неделя, поради което ще нощува в Памплона и ще очаква следващите дни с новини за възможностите за връщане:

"Всичко, което се случи през последните два дни е много усложнено. Ние не знаем кога ще можем да се приберем. Да, очевидно е, че срещата с Осасуна трябваше да се отложи. Това е ясно. 

"Условията за игра на футбол не бяха покрити, което в крайна сметка е това, което всички искат. Колкото ние, толкова и противниците ни. Аз няма да коментирам решенията на футболната асоциация. Ние направихме каквото ни казаха - играхме и това е. 

"Трябва да мислим за възстановяване дори ако не знаем дали ще отидем в Мадрид утре, или в понеделник. И в сряда имаме друг мач."

  Сподели
149