Куман: Мечтая да водя Барселона


И. Ангелов

Куман: Мечтая да водя Барселона

Босът на Холандия Роналд Куман сподели, че има желание един ден да поеме отбора на Барселона в кариерата си като треньор. Куман бе един от претендентите когато Ернесто Валверде бе уволнен, но през януари Кике Сетиен зае позицията начело на каталунците. Куман обаче разкри, че в договора му има клауза, която му позволява да напусне Холандия именно за "Камп Ноу" след Евро 2020. Правният проблем в момента е изместването на състезанието заради коронавируса.

"Аз говорих по телефона с тях, както съм казвал много пъти. Но аз искам да изпълня думата си за националния отбор. Мислехме, че ще има Евро 2020 това лято. Щастлив съм как се нареждат нещата с националния отбор и лично за мен, това е най-важното в момента. Никой не знае какво ще се случи в бъдещето.

"В моя договор има клауза, която ще ми позволи да напусна национала след Еврото, но сега не е време да мисля за това. Всеки знае, че мечтая да водя Барса.

"Надявам се да имам възможност да направя това в бъдещето. Както винаги, това зависи от представянията и успехите ти като треньор. Трябва много опит за да поемеш отбор като Барса. Трудно е за мен да кажа какво мисля за тях. Днешната Барса не е онази на Гуардиола, но все още е фантастичен отбор.

"Заради Френки Де Йонг аз гледам повече техни срещи. Надявам се да спечелят Ла Лига. А за Шампионска лига, те трябва да подобрят шансовете си."

  Сподели
145