Виери: Пиех по цяла нощ и пак бях топ-реализатор в Ла Лига


И. Ангелов

Виери: Пиех по цяла нощ и пак бях топ-реализатор в Ла Лига

Бившият нападател на Ювентус, Интер и Лацио Кристиан Виери е на мнение, че се е доказал и в Атлетико Мадрид като топ реализатор, въпреки че по цяла нощ се е наслаждавал на нощния живот на испанската столица. Виери изигра 1 сезон в Ла Лига, като премина в Атлетико от Юве през 1997-ма. Италианецът вкара 24 гола в 24 мача в лигата, и 29 в 31 за кампанията, като тимът стигна седмо място и стигна полуфинал в купата на УЕФА. Виери завърши по голове над Ривалдо и Луис Енрике от Барселона (19 и 18 гола).

"В Юве бях страхотен професионалист, в Мадрид излизахме всяка нощ. Всеки излизаше, не можех да стоя сам вкъщи. Но аз винаги съм бил професионалист, може би само излизах повече отколкото трябваше. Във всеки случай, бях топ реализатор. Може би вечерите излизахме твърде късно за вечеря и питие или разходка."

Виери се смята за един от най-добрите нападатели на Италия, с 23 гола в 49 мача за национала насред две световни купи. С него в тима обаче "адзурите" така и не преминаха четвърт-финали, поради което той съчувства на Лео Меси и Аржентина:

"Меси загуби 5 финала на състезания с Аржентина. Ще му говорят, че това не е добре? Винаги ти трябва и късмет в националния отбор. Игуаин е шампион. Ако вкарваш в Италия значи можеш да вкарваш навсякъде. Това не е проблем. 

"Той вкарва голове в Европа от повече от 10 години. Когато не спечелиш нещо с национала, нормално е да има критики, но Игуаин е завършен нападател."

  Сподели
195