Бензема: Ще се върна в Лион


И. Ангелов

Бензема: Ще се върна в Лион

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема намекна, че мисли за края на кариерата си и може да опита да завърши в младежкия си отбор - Лион. Бившият национал на Франция е роден в Лион и тренира в клуба от 10-годишен. За първия състав той изигра почти 150 мача, като спечели 4 поредни титли между 2004-08 г. 32-годишният сподели сега:

"Да се върна в Лион? Често ми го казват. Хората знаят колко съм свързан с Лион. Да се върна там в момента е невъзможно защото се намирам в най-добрия отбор в света и имам много неща за вършене. Но мога да се върна там и да се пенсионирам, защо не?

"Аз ще се върна в Лион, независимо дали като футболист или треньор в бъдещето.

"Кой е най-добрият, с който съм играл? Това е сложно. Играл съм с много добри. Във Франция се наслаждавах да играя с Жуниньо Пернамбукано и Силвен Вилтор. Но в Мадрид имаше много добри играчи. Кристиано Роналдо, Рамос.. Трудно е да избера. Но аз съм имал щастието да играя с много страхотни играчи.

"Аз съм момче от Лион, разбира се, и братята ми следят Лига 1 отблизо. Харесва ми как Лион влиза в големите мачове. Те знаят какво е нужно за да победиш всеки, но понякога те излизат срещу слаби отбори и губят. Това ме изнервя повече."

  Сподели
312