Валверде: Англия? По-добре в Австралия


Н. Гавазов

 Валверде: Англия? По-добре в Австралия

Бившият старши- треньор на Барселона Ернесто Валверде заяви, че няма интерес към Висшата лига и би предпочел да работи в Австралия.

За два пълни сезона на "Камп Ноу"  Валверде спечели две титли в Ла Лига и Купата на Испания, но през януари каталунският клуб уволни Ернесто.

Сега 56-годишният испанец е в търсене на ново убежище, но Валверде е привлечен от екзотиката, а не от лигата, където работят най-добрите специалисти в неговата професия и където се намират най-добрите футболисти в света.

"Понякога ме питат:" Ами английската Висша лига? “. На това отговарям: "Предпочитам да отида в Австралия“. Кариерата във футбола далеч не е вечна и понякога трябва да се възползвате от възможността да живеете на непознати места.

Аплодирах Андрес, когато той ми каза, че се мести в Япония. Помислих си: "Леле, той разбира различна култура и други хора".  Аз също много се интересувам от Япония.

Ще видим какво ще правя в края на краищата, не работя отдавна, така че нямам ясни мисли за бъдещето си. Може би ще отида някъде в чужбина. В интерес на истината обичам да правя странни неща, така че няма да изключа нищо", заяви Валверде.

  Сподели
147