Тебас подаде оставка


Н. Гавазов

Тебас подаде оставка

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас обяви оставката си, за да бъде преизбран за нов четиригодишен мандат през 2020 г.

Новите избори може да му позволят да повлияе на редица въпроси, включително преговори за телевизионните права в Испания и отношенията на Лигата с правителството.

"Подавам оставка от поста президент на Ла Лига, за да започна изборен процес за тази позиция. Ще се кандидатирам и се надявам да получа вашата подкрепа, за да остана още четири години.

Започва нов политически етап, в който могат да се предлагат закони и директиви, които могат да засегнат интересите на Ла Лига“, се казва в изявлението на функционера.

Напомняме, че за първи път Тебас бе избран за президент на Ла Лига през 2013 г., а за втори четиригодишен мандат беше преизбран през 2016 година. Той ще бъде запомнен с някои причудливи решения в опит за достигане по популярност на Висшата лига на Англия. Например, налагане на глоби на клубовете за празни места по трибуните на стадионите и забрана на ТВ камерите да снимат празните места по трибуните. Също така Тебас бе голям критик на ПСЖ и Манчестър Сити за агресивните им трансферни кампании, а в същото време функционерът си затваряше очите за разходите на Реал Мадрид и Барселона през годините.

  Сподели
123