Моуриньо: Това е моя отбор - от този момент до края на сезона


Н. Гавазов

Моуриньо: Това е моя отбор - от този момент до края на сезона

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо разказа пред телевизията на Кралския клуб за трудната седмица, която очаква отбора му и внесе яснота в отношенията си с наставника на Малага Жезуалдо Ферейра. Португалският специалист обяви също така, че на зимния трансферен прозорец Реал няма да участва и всичките приказки за нови играчи са спекулации.

„Много ни е тежко, тъй като играчите се завърнаха от националните си отбори и идва мача с Малага, след който срещаме Милан, който безусловно е много сериозен противник. Но за съжаление, имаме много малко време на разположение. С Рамос положението не е сериозно и вероятно няма да играе срещу Малага, но за мача с Милан може и да е готов за игра. Това, че играхме добре и разгромихме Депортиво е в наш плюс. Така, че сега сме много по-уверени в себе си", коментира Моуриньо.

„По отношение на мача с Малага и срещата ми с моя сънародник Жезуалдо Ферейра, нещата са сложни само в очите на журналистите. Ние нямаме добри отношения. Те са прекрасни и всичко което се изприказва за нас двамата не отговаря на истината, но това не ни притеснява. Жезуалдо има прекрасна кариера в Португалия и ето, че си извоюва правото да работи в Испания. Имал съм и имам съперничество с няколко треньора, но точно с него нямам. Знам много добре, че той иска Реал да стане шампион, а аз искам Малага да спечели всичките си срещи, освен двата мача срещу нас", продължава португалския специалист.

„Аз вярвам на своите играчи и трябва да ви кажа, че това е моя отбор - от този момент до края на сезона. Имам оптимален избор за всеки един мач и ситуация, а това повишава моята увереност. Така, че аз не искам никакви нови играчи през зимния трансферен прозорец. Мисля, че тази тема повече не бива да се обсъжда, защото се губи всякаква връзка с действителността. Спокойно президентът може да обяви, че пазара за Реал е закрит. Когато се появяват имена на известни футболисти и те се свързват с Реал, журналистите не се замислят изобщо над това което пишат. Ясно е, че те искат да си продават новините, но това е положението", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
92