Де Йонг: Мечтаех да последвам стъпките на Кройф


И. Ангелов

Де Йонг: Мечтаех да последвам стъпките на Кройф

Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг обяви, че ще черпи вдъхновение от легенди като Йохан Кройф по време на адаптацията си в клуба. 22-годишният стана поредният играч, пристигнал при каталунците от Аякс, след като бе обявен в петък и за първи път се показа с цветовете на Барса. В миналото този преход са осъществили имена като Куман, Франк и Роналд де Бур, Куиверт и Овермарс.

"Ние винаги сме имали голяма връзка заради философията на Кройф. Аякс и Барселона искат да играят по подобен начин и това е фантастично. Това винаги е било моя мечта от както бях малък и когато видях, че се случва, всички решения бяха лесни за мен.

"Имаше много отбори, които се интересуват от мен, но ти гледаш всички опции и преценяваш най-доброто. Барселона ме убеди със страхотен план. Другите отбори бяха добри и решението не беше лесно защото и другите отбори ми казваха неща. Когато президентът дойде до Холандия аз бях убеден. Заслугата е негова. При пристигането ми всички бяха много мили, момчетата от Барселона ме поздравиха, както и президентът."

  Сподели
430