Меси получи Златната обувка


Н. Гавазов

Меси получи Златната обувка

На Нападателя на Барселона и националния отбор на Аржентина Лионел Меси бе връчена „Златната обувка" за най-добър голмайстор в европейските футболни първенства. Наградата за най-резултатен играч на Стария континент ебегодно се присъжда от Европейск ата асоциация на спортната преса. На сметката си Меси има 34 гола и бе изпреварен само от Луис Суарес, който играе от Аякс. Срещу уругваеца обаче бе специална система, съгласно която се отчита в какви първенства играят играчите и това се умножава по специален коефицент.

 

На церемония в столицата на Каталуния - Барселона, Меси бе поддържан от президента на Барселона Сандро Росел и съотборниците си Пуйол и Шави. Единственият представител от неговото семейство стана брат му Родриго. Родителите на голмайстора също трябваше да пристигнат, но заради всеобщата стачка в Испания не успяха да го направят.

 

„Аз имам много награди, но тази още я нямам. Това бе поредната ми година, която стана успешна благодарение на моите съотборници", цитира AS думите на Меси.

 

  Сподели
88