Барселона очаква предложения за Коутиньо


Н. Гавазов

Барселона очаква предложения за Коутиньо

Барселона е отворена за предложения за халфа Филип Коутиньо, установявайки цена от 80 милиона евро за бившия играч на Ливърпул.

Напомняме, че Коутиньо се премести на "Камп Ноу“ едва преди 14 месеца по сделка на стойност 142 млн. паунда, въпреки че част от тази сума е с бонуси и "чисто"  Ливърпул спечели 103 млн. паунда за Филип, което все още е огромна сума пари.

Кариерата на 26-годишния бразилец в Барселона обаче е напълно различна от картината, която той си представяше в Испания. Феновете и босовете не са доволни от играта на бразилеца,  а семейството на Коутиньо не може напълно да се адаптира към живота в Каталуния. Халфът няколко пъти бе освиркван от трибуните на "Камп Ноу" през този сезон, което принуди ръководството публично да го защити.

Според източници, Барселона вече  е определила много атрактивна цена за Коутиньо, надявайки се да събуди интереса на други клубове във Филипе.

По-рано се появиха слухове, че Манчестър Юнайтед се интересува от халфа, но след това се разбра, че английският клуб няма никакво намерение да се бори за бразилеца. Малко вероятни са опциите и  с Ювентус, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и особено връщане в Ливърпул.

Най-реалистичната посока за Коутиньо в момента е ПСЖ, който може спокойно да си позволи заплатата на полузащитника и да вземе Филипе  в своя обширен бразилски колектив.

  Сподели
578