В Испания поставиха рекорд по продажба на абонаментни карти


Н. Гавазов

В Испания поставиха рекорд по продажба на абонаментни карти

По всичко изглежда, че интересът към футбола в Испания расте, след като вчера излязоха данните за продажбата на сезонните билети за мачовете от Примера дивисион. Според информацията, 20-те клуба от испанския елит са продали общо 581 000 карти преди старта на поредния сезон. Това е 84.4% от капацитетите на стадионите, което е рекорд в историята на испанския футбол. Рекордът до момента се държеше от сезон 2010/11, когато продажбите покриха  76% от местата. Преди и след това цифрите се движеха под 70%.

Съгласно данните, седем клуба - Атлетико, Бетис, Валядоли, Жирона, Леганес, Райо Валекано и Уеска - са установили исторически достижения, а Реал Мадрид, Атлетик и Барселона отново продадоха всички абонаментни карти, пуснати в продажба.

Що се отнася до количествено отношение, най-много са продажбите на Барселона - 85 000 абонамента, следват Реал Мадрид с 61 280 продажби и Атлетико с 56 500 продажби. 

Напомняме, че средната посещаемост на мачовете от Примера дивисион за сезон 2017/18 е 71%. За сравнение, продажбите на сезонни карти в най-популярното първенство в света Висшата лига на Англия обхващат 91% от капацитетите на стадионите, а посещаемостта за миналогодишната кампания е 93%.

  Сподели
429