Моуриньо поздрави своя приятел Сър Алекс за приноса му към развитието на Роналдо


Н. Гавазов

Моуриньо поздрави своя приятел Сър Алекс за приноса му към развитието на Роналдо

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо отправи комплимент към своя „приятел" Сър Алекс Фъргюсън, за етиката към работата, която е насадил в Кристиано Роналдо, по времето когато играчът играеше за Манчестър Юнайтед, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com , позовавайки се на интервю на Специалния пред AS . Бившият мениджър на Челси призна, че е имал съперничество с шотландския специалист още преди да започне работа във Висшата лига на Англия, но все още смята, че колегата му, който в момента е начело на „червените дяволи" е един добър приятел.

Моуриньо също така призна, че двамата с Роналдо са кръстосали шпаги навремето в Англия, но сега е впечатлен от ритъма на работа на своя сънародник по време на предсезонната подготовка на Реал Мадрид.

„Хорхе Мендес работи с мен и с него и винаги говори много за Кристиано. Освен това съм приятел с някои треньори и Сър Алекс е един от тях. Говорих и с него също. Той каза, че „момчето", както го наречe, има невероятно отношение към работата. След като го видях отблизо, сам се убедих, че е впечатляващо играч с неговия статус да е един от най-съвестните играчи на тренировка", цитира AS Моуриньо.

„Никой не работи по-усърдно, отколкото той го прави. Имам доста опит с играчите на Интер, които са по-големи и те са моя пример. Хавиер (Б.ред. -Дзанети), Иван (Б.ред-Кордоба) и Марко (Б.ред-Матераци), показаха как се прави това. Сега имам Кристиано и по начина, по който той работи, е лесно да изискваш от останалите повече отдаденост по време на работа", продължава Жозе.

Португалският специалист обясни, че иска Роналдо да стане по-отборен играч този сезон.

"Роналдо ще стане по-добър, ако отборът стане по-добър. Това е моята основна цел. Миналият сезон той беше основната сила в този тим в много от мачовете. Това е лошо за един играч, колкото и да е добър той. Отборът се нуждае от теб, но ти не можеш да разчиташ на него, а и той работи за отбора, не е сам", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
197