Източник: Реал Мадрид прие предложението на Ювентус за Роналдо


Н. Гавазов

Източник: Реал Мадрид прие предложението на Ювентус за Роналдо

Реал Мадрид прие предложението на Ювентус за нападателя Кристиано Роналдо, това съобщава испанският телевизионен канал El Chiringuito TV. Според източника на информацията, Кралския клуб се е съгласил да продаде 33-годишния португалски футболист за сумата от 100 милиона евро. Заплатата на Роналдо в Ювентус ще бъде 30 милиона евро.

По-рано се съобщаваше, че президентът на Ювентус Андреа Аниели е заминал за Гърция, където да проведе финалния етап от преговорите за Роналдо преди прехода на играча в лагера на "бианконерите".

Всичката информация по-горе не е потвърдена от официални източници.

Напомняме, че по-рано журналистът Енрике Ортего, който е водещ на програмата El Transistor в Ondacero, заяви, че цялата истерия около Роналдо е пиар-акция на Флорентино Перес.

"Това е нищо повече от добре обмислена пиар акция на Перес. Вие вярвате ли изобщо на всички тези разговори? Роналдо се провали на Световното, въпреки желанието и намерението на определени кръгове да направи фурор там и да бъде под прожекторите. Той обаче попадна в обективите само в първия мач и то благодарение на грешките на един испанец (вероятно има в предвид Де Хеа). След това Роналдо се провали, изчезна, а особено незабележим бе срещу Уругвай. Хората зад Кристиано обаче искат той да е постоянно в обектива. Сега всички погледи са към Световното, където са Неймар, Кейн, Азар, Суарес...

Това никак не устройва Перес и той прави всичко възможно, за да не бъде забравен Роналдо в следващия един месец, докато се намира в отпуска. Мендеш? Не е имало никаква среща между Флорентино и него. Може да са разговаряли по телефона, да са уточнили план за действие, но Мендеш за последно бе в Испания в средата на май. Не съм сигурен, но мисля, че в момента се намира в Ню Йорк. Отначало се говореше, че е имало среща, след това се каза, че ще има, после казаха, че агентът е бил спешно извикан, а накрая, че ще има среща до няколко часа. И вие вярвате на това?

Най-високата заплата в Ювентус е 8 милиона. Как си представяте италианците да дадат на някого четири пъти повече и да подложат на риск цялата си система? Целият трансфер ще струва над 250 милиона евро, което означава проблеми с УЕФА. Бъдете сигурни, че там (Ювентус) не са си загубили ума и не искат проблеми. В сряда имаше среща между Перес, Борда и няколко от най-авторитетните сосиос. Договорът на Роналдо с Реал ще е до 2024 година, а заплатата му 47 милиона евро", заяви Ортего.

  Сподели
534