Журналист: Това е добре обмислена пиар акция на Перес


Н. Гавазов

Журналист: Това е добре обмислена пиар акция на Перес

Журналистът Енрике Ортего, който е водещ на програмата El Transistor в Ondacero, даде коментар на разразилата се вълна от слухове за евентуално преминаване на нападателя Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус.

Както е известно, през последните 24 часа медийното пространство буквално бе разтърсено от новината за това, че италианският шампион е отправил оферта от 100 милиона евро за португалския футболист, като предложението е било прието от ръководството на Реал Мадрид. Различни източници твърдяха, че това е станало на спешна среща между агента на нападателя Жорже Мендеш и Флорентино Перес, на която страните не са успели да се разберат за новия договор на Кристиано.

В Интернет дори се появиха снимки с името на Роналдо на фланелка на Ювентус, като се съобщаваше, че компанията Adidas вече е започнала производството им.

Масло в огъня от слухове наля журналистът Хосеп Педрерол, който в ефира на програмата Jugones обяви, че ерата на Роналдо в Реал Мадрид е приключила: "Кристиано напуска, но не за пари. Той смята, че е дошло време за сбогуване. Реал му предложи каквото поиска, но Кристиано е на мнение, че времето му в Кралския клуб е приключило. В Реал разбират, че трябва да вземат решение и то е едно. На тях не им остава нищо друго, освен да приемат офертата на Ювентус. В Мадрид знаят, че Роналдо трябва да напусне през главната врата. Всички сме подготвени за раздялата с него. Сбогуване с ерата Кристиано. С най-добрия от най-добрите".

В същото време някои испански издания изразиха съмнения в достоверността на всичките тези слухове. Първо, оказа се, че Жорже Мендеш не е посещавал Испания през последните дни и второ, 42-годишният милиардер от Ню Йорк Джон Елкан за когото се твърдеше, че ще финансира трансфера на  Роналдо в Ювентус, отрече тези слухове.

Един от тези, които не вярват в трансфер на Роналдо в Ювентус е Ортего - журналист, известен с имиджа си на организатор на богата мрежа от информатори.

"Това е нищо повече от добре обмислена пиар акция на Перес. Вие вярвате ли изобщо на всички тези разговори? Роналдо се провали на Световното, въпреки желанието и намерението на определени кръгове да направи фурор там и да бъде под прожекторите. Той обаче попадна в обективите само в първия мач и то благодарение на грешките на един испанец (вероятно има в предвид Де Хеа). След това Роналдо се провали, изчезна, а особено незабележим бе срещу Уругвай. Хората зад Кристиано обаче искат той да е постоянно в обектива. Сега всички погледи са към Световното, където са Неймар, Кейн, Азар, Суарес... Това никак не устройва Перес и той прави всичко възможно, за да не бъде забравен Роналдо в следващия един месец, докато се намира в отпуска.

Мендеш? Не е имало никаква среща между Флорентино и него. Може да са разговаряли по телефона, да са уточнили план за действие, но Мендеш за последно бе в Испания в средата на май. Не съм сигурен, но мисля, че в момента се намира в Ню Йорк. Отначало се говореше, че е имало среща, след това се каза, че ще има, после казаха, че агентът е бил спешно извикан, а накрая, че ще има среща до няколко часа. И вие вярвате на това?

Най-високата заплата в Ювентус е 8 милиона. Как си представяте италианците да дадат на някого четири пъти повече и да подложат на риск цялата си система? Целият трансфер ще струва над 250 милиона евро, което означава проблеми с УЕФА. Бъдете сигурни, че там (Ювентус) не са си загубили ума и не искат проблеми.

В сряда имаше среща между Перес, Борда и няколко от най-авторитетните сосиос. Договорът на Роналдо с Реал ще е до 2024 година, а заплатата му 47 милиона евро", заяви Ортего.

  Сподели
502