Ла Лига с амбиции по отношение на популярността си в Азия


Н. Гавазов

Ла Лига с амбиции  по отношение на популярността си в  Азия

От испанската Ла Лига сериозно са се заели със задачата да повишат популярността на първенството в Азия - т.нар. бастион на английския футбол зад граница. Според специалистите, Примера Дивисион значително изостава по популярност сред местните фенове, което според ръководството трябва да се промени. Изследванията показват, че най-голям дял - над 50% заема Висшата лига на Англия, след това е Серия А, а на трето място Примерата.

Изпълнителният директор на Лигата Франсиско Рока Перес призна, че е необходимо да се направи нещо, с което да се навакса изоставането и да бъдат спечелени нови фенове.

„Нашата цел е да бъдем една от големите лиги в тази част на света. Мисля, че нивото което имаме ще ни помогне да повишим популярността на първенството", заяви Перес в Сингапур, където пристигна за да присъства на традиционния спортен форум.

„Както казах и преди, интересът към Висшата лига на Англия е огромен в Азия и няма как да се възхищаваме на това което са направили англичаните. Но повече от очевидно е ако искаме да атакуваме, точно сега е подходящия момент. Това е годината на Испания, в която спечелихме Световната купа. Освен това ние ще се опрем на популярността на Меси и Роналдо. Изпуснем ли момента, след това ще бъде късно", завършва изпълнителният директор.

Намеренията на ръководството на Лигата са да се организира международен турнир в Азия , който ще се нарича Международна Купа на Испанския Футболен Съюз, и в който ще участват три испански отбора и един местен.

 

 

  Сподели
135