Раул може да продължи кариерата си в Англия


Н. Гавазов

Раул може да продължи кариерата си в Англия

Напусналият Реал Мадрид Раул обяви, че обмисля ход с който да продължи кариерата си в Англия, с което отрече, че има сделка с немския Шалке 04, съобщава Breaking News. Както е известно, ветеранът се сбогува днес с Кралския клуб, след като прекара цялата си кариера на професионален футболист - 16 години на „Сантяго Бернабеу". На специално тържество днес на легендарния стадион, той бе изпратен от Флорентино Перес, изпълнителния директор Хорхе Валдано, треньорският щаб на отбора и привърженици на „бланкосите". Нападателят обяви напускането си и всичко очакваха той да подпише с Шалке 04, но 33 годишната легенда заяви, че има вариант да заиграе и във Висшата лига на Англия.

„Вярно е, че немският отбор се интересува от мен и водя с тях много задълбочени разговори. След няколко дни ще мога да ви кажа дали ще играя в Бунедслигата, но има и други отбори, които проявяват интерес към мен. Със сигурност обаче, бъдещето ми е в Германия или Англия", заяви пред микрофоните на Sky Sports Раул.

Спекулациите свързват нападателя с Тотнъм и Нюкясъл, като Ливърпул и Юнайтед също се сочат за възможни дестинации за идола на мадридчани. Той призна, че трудно се разделя с клуба си.

„Това е тежък ден за мен. Но аз се чувствам футболист и докато мога искам да играя футбол, но винаги ще си остана лоялен към Реал Мадрид. Като играч се сбъдна най-голямата ми мечта, която можете да си представите. Искам днес повече от всякога да знаете, че във всяко мое движение, всеки дрибъл, завъртане или жест на терена съм влагал най-доброто от себе си. В главата ми думата „да се предам" никога не е съществувала", продължава нападателят.

„Но от днес започва нов период в моя живот. Аз съм се чувствал щастлив в Реал Мадрид и аз винаги ще съм готов да помогна с каквото мога. Толкова много време нося бялата фланелка, но не разбрах как мина времето. Но сега съм на 33 и е време за по-млади и по-силни да се опитат да се докажат. Също така това е една възможност да се опитам да се представя добре и в чужбина. Аз взех това решение заедно със семейството си и искам да продължавам да играя футбол", завършва Раул.

 

  Сподели
104