Ливърпул може да наеме Дембеле


Н. Гавазов

Ливърпул може да наеме Дембеле

Полузащитникът на Барселона Усман Дембеле може да премине под наем в Ливърпул. Това твърди испанският журналист и инсайдер Рафаел Ернандес. Представителят на медиите съобщава, че мърсисайдският клуб има преимущество пред останалите претенденти за наем на Дембеле заради трансфера на Филипе Коутиньо.

Барселона има да плаща на Ливърпул още за бразилеца, като сумата не е никак малка. Именно поради тази причина каталунците могат да пуснат Дембеле в Англия, а в замяна да получат намаление на въпросната сума.

Новината за евентуално отдаване на играча под наем в друг клуб се появи в края на април в Mundo Deportivo, а след това бе разпространена от по-големите испански медии. Слуховете изведнъж се засилиха, когато стана ясно, че Усман няма да започне като титуляр в мача с Реал Мадрид. В началото на този месец обаче мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иронично реагира на новината за Дембеле: "Нима той е на пазара? Сигурно ли е това? Сега вече ми стана интересно! Но аз никога не коментирам трансферни сплетни".

Въпреки всичко, само преди седмица президентът на Барселона Жосеп Бартомеу коментира появилите се слухове за временна раздяла с полузащитника Усман Дембеле.

"Ние сега не разглеждаме този вариант. Когато завърши кампанията, треньорският щаб ще сподели своето мнение по тази ситуация и тогава ще решим какво да правим. Дембеле е млад играч и от него не сме очаквали незабавни резултати", заяви Бартомеу пред Marca.

Дембеле пристигна  в Барселона от Борусия Дортмунд през лятото на 2017 година за 105 милиона евро.  Стойността на тази сделка може да нарасне до 145 милиона евро с отчитане на бонусите. През този сезон играчът от националния отбор на Франция проведе 16 мача в състава на испанския шампион, записвайки на сметката си 3 гола и 7 асистенции. Основна причина за малкото игрова практика е травмата, която получи през есента и заради която пропусна голяма част от кампанията.

  Сподели
572