Пелегрини: Няма как да станат нещата с президент, който иска да бъде и треньор


Н. Гавазов

Пелегрини: Няма как да станат нещата с президент, който иска да бъде и треньор

Бившият треньор на Реал Мадрид Мануел Пелегрини, който бе уволнен преди два месеца, отправи критики към бившия си клуб заради неправилната трансферна политика. Чилийският специалист се оплака, че не е имал глас при купуванто на играчи', както и това, че е трябвало да се съобразява от решенията на един президент, който нищо не е разбирал футбол. Пелегрини сравни „Белия балет" с оркестър, който е взел най-добрите китаристи, но ги е накарал да свирят на пиано.

„Бяха взети най-добрите играчи, но не за тези постове, на които имаше нужда. Реал Мадрид имаше най-добрите китаристи, но когато ги накараш да свирят на пиано, те няма как да се справят добре", заяви специалиста за вестник El Mercurio . Както е известно, Реал Мадрид похарчи колосални суми за привличането на Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема и други, но така и не успя да вземе трофей.

Мануел Пелегрини разкритикува президента на клуба Флорентино Перес и за решението да продаде полузащитниците Уесли Снайдер и Ариен Робен, които след това блестяха в Интер и Байерн Мюнхен, и тима на Холандия на Мондиал 2010.


„Под мое ръководство Реал направи най-доброто си представяне в своята история и не спечелихме само защото срещу нас бе един фантастичен отбор като Барселона. Шампионската лига нямаше как да вземем, защото нямаше условия за това. Основната причина беше несъгласието ми с Флорентино Перес и неговата политика. От самото начало се дистанцирахме. Имахме различия в мненията си по отношение на формирането на отбора. Продадохме важни и много добри играчи. Няма как да станат нещата при президент, който иска да бъде треньор", признава Пелегрини

 

  Сподели
105