Барса отказала да плати 60 милиона за Ди Мария


Н. Гавазов

Барса отказала да плати 60 милиона за Ди Мария

Атакуващият полузащитник на ПСЖ Анхел Ди Мария е бил близо до трансфер в Барселона, но в последния момент между клубовете са възникнали сериозни финансови разногласия, правещи провеждането на сделката невъзможна. Според френски източници, парижани първоначално не са имали намерение да водят преговори за 29-годишния аржентинец, но започналото разследване срещу френския клуб относно спазване на правилата за финансовия феърплей е накарало ръководството на ПСЖ да откликне на желанието на каталунците да попълнят редовете си с Анхел.

Но вчера, в последния ден за трансфери в Испания, страните така и не успели да достигнат до компромис. Източникът твърди, че Барселона е била готова да плати за Ди Мария 40 милиона евро, докато вицешампионите на Франция са поискали 60 милиона за своя играч.

Напомняме, че Барселона активно започна да търси начин за подсилване на състава след като продаде Неймар на ПСЖ за 222 милиона евро. Каталунците успяха да подпишат с Усман Дембеле от Борусия Дортмунд, но се провалиха по отношение на трансфера на Филипе Коутиньо.

 

  Сподели
131