Ла Лига заплаши ПСЖ, заради възможния трансфер на Неймар


Н. Гавазов

Ла Лига заплаши ПСЖ, заради възможния трансфер на Неймар

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас съобщи, че лигата ще се обърне към съда, ако УЕФА игнорира възможното нарушение на правилата на финансовия феърплей от страна на ПСЖ. Както е известно, нападателят на Барселона Неймар е пред трансфер в клуба от Лига 1 за 222 милиона евро, колкото е опцията за откупване на бразилеца. По всичко изглежда, че Тебас не е доволен от това, че едно от лицата на испанския футбол ще напусне и ще премине в друго първенство.

"Ние ще направим това, тъй като става дума за нарушаване на правилата на УЕФА по отношение на финансовия феърплей и правилата за конкуренция на Европейския съюз. Ще се обърнем към УЕФА и ако те игнорират случващото се, ние ще се отправим към швейцарски и брюкселски съд. Освен това не изключваме да се обърнем към съд в Испания и Франция. Незабавно ще подадем жалба", заяви Тебас.

"Свързано ли е това с възможен трансфер на Неймар от Барселона в ПСЖ? Не. Ние планирахме да направим това по-рано от появата на слуховете в медиите. Не го направихме до момента, защото отначало искахме да повдигнем въпроса пред УЕФА, но президентът на организацията Александър Чеферин нямаше време. Безпокои ме това, което чета в медиите. Ла Лига не може да стои със скръстени ръце. Това е въпрос не за Барселона, а за целия испански футбол. Днес е Барселона, а утре може да се случи на Реал Мадрид, Атлетико и други отбори", каза още ръководителят.

"Барселона нищо не са ни казвали по този повод, това е инициатива на Ла Лига. Преди около два месеца разказах на президента на президента на ПСЖ за това, какво смятаме да правим и назовах причината. Той се ядоса и каза, че не разбира. Ла Лига е длъжна да защитава своите клубове в тази ситуация", завършва Тебас.

 

  Сподели
152