Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион

Лас Палмас - Реал Сосиедад
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 24.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хуан Мартинес

Лошата серия на Лас Палмас продължи и в предишния кръг, когато тимът от Канарските острови инкасира трета поредна загуба в Примера. Този път "лос амарийос" допуснаха скоростен обрат при визитата си на Малага за крайното 1:2. Поражението смъкна играчите на Кике Сетиен на 12-то място в класирането, където Лас Палмас е с 28 точки. С контузии за островитяните са Кастелано, Монторо и Маседо.

Реал Сосиедад пък за трети пореден път след две поредни победи допусна загуба в Ла Лига. В последния си мач в първенството баските паднаха драматично с 0:1 у дома от Виляреал и то след гол в последната минута. Поражението удари по амбициите на предвождания от Еусебио Сакристан тим в борбата за участие в Шампионската лига наесен. В момента Реал продължава да е на 5-то място, като тимът остава с 41 точки. Хосе, Мартинес, Агирече и Сисниега са аут за гостите.

Прогноза: Лас Палмас - Реал Сосиедад 1:2


Алавес - Валенсия
Стадион: "Мендисороса", Алавес
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Марио Мелеро

Новакът Алавес записа втора поредна победа далеч от дома, след като преди седмица баските се наложиха с минималното 1:0 при визитата си на Депортиво Ла Коруня. Така финалистът от настоящото издание на Купата на Краля в Испания вече има 30 точки и е на 11-то място в колоната. За настоящия двубой с травми за Алавес са Мендес, Галилеа и Алексис, а Дейверсон е наказан.

Валенсия се наслади на може би най-силната си седмица от настоящия, крайно неубедителен, за "прилепите" сезон. Играчите на Воро изиграха два мача в рамките на няколко дни, в които първо победиха с 2:0 у дома коравия тим на Атлетик Билбао, а през седмицата "лос че" се справиха с 2:1 в отложен двубой срещу колоса и лидер във временното класиране Реал Мадрид. Така валенсианци вече са с 26 точки и заемат 14-то място в класирането. В лазарета на отбора са Машадо, Нани, Монтоя и Руис.

Прогноза: Алавес - Валенсия 1:2


Бетис - Севиля
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Карлос дел Серо

Бетис записа пети последователен двубой без успех в Ла Лига. В предишния кръг бе сложен и край на серията на "зелено-белите" от три поредни равенства и андалусци бяха разбити с 1:4 при гостуването си на борещия се за оцеляване тим на Гранада. В момента играчите на Виктор Санчес са на 15-то място с 24 точки. За голямото градско дерби аут са Себайос, Донк, Навара и Лейва.

Севиля пък продължава да таи малки надежди дори за лидерската позиция в Примера. В последния си мач в шампионата "рохибланкос" се наложиха с 2:0 у дома над Ейбар за втората поредна победа. В момента тимът от едноименния град е на 3-то място 49 точки, което е на 3 пункта от водача Реал, който е и с мач по-малко. През седмицата Севиля направи важна крачка към четвъртфиналите в Шампионската лига, след като играчите на Хорхе Сампаоли спечелиха домакинството си на Лестър за крайното 2:1, но им предстои реванш в Англия. За градския сблъсък срещу Бетис в лазарета на "червено-белите" са Алварес и Пареха, а Луна, Крон-Дейли и Тремулинас са под въпрос.

Прогноза: Бетис - Севиля 0:2


Леганес - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Леганес записа четвърта поредна загуба, с която бъдещето на абсолютния дебютант в историята на испанския футбол в Ла Лига остава под сериозна въпросителна. Този път клубът от покрайнините на Мадрид бе близо до сензационно реми при гостуването си на шампиона Барселона, но гол от дузпа в последната минута за крайното 1:2 лиши играчите на Асиер Гаритано от точка в Каталуня. Така Леганес няма победа в Примера вече в 11 поредни кръга и "лос пепинерос" са на 17-то място в таблицата с 18 точки, като са на 2 пункта от първия от отборите под чертата. С контузии за Леганес са Тимор, Серантес, Ибаньес и Гарсия, а Мартин е наказан.

След серията от три поредни равенства, сега отборът на Депортиво Ла Коруня е в поредица от три последователни загуби. В предишния кръг галисийци отстъпиха с 0:1 у дома от новака Алавес. Поражението смъкна селекцията на Гайска Гаритано на 16-ото място, като "Супер Депор" е с 19 точки и е само на 3 пункта от опасната зона. Борхес, Роеф, Балонга и Гама са с травми за Депортиво.

Прогноза: Леганес - Депортиво Ла Коруня 0:0


Ейбар - Малага
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хавиер Естрада

Ейбар приключи серията си от три поредни победи в Примера. В предишния кръг баските донякъде очаквано не успяха да се справят при гостуването си на Севиля и играчите на Хосе Мендилбар отстъпиха с 0:3. Ейбар остава с 35 точки, като клубът от едноименното градче е на 7-мо място. Нано, Рико и Галвес са отсъстващи.

След девет поредни мача без победа Малага най-накрая успя да стигне до успех в Ла Лига. Това се случи преди по-малко от седмица, когато южняците се наложиха с 2:1 у дома над Лас Палмас. Така възпитаниците на Хуанде Рамос вече имат 26 точки и са на 13-то място в таблицата. Камачо и Родригес са наказани, а с травми са Коне, Рецио, Кузманович, Уелингтон и Хуанпи.

Прогноза: Ейбар - Малага 1:0


Еспаньол - Осасуна
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 26.02.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Клос Гомес

Еспаньол допусна втора поредна загуба в Ла Лига, след като в предишния кръг каталунците очаквано не успяха да окажат съпротива на Реал Мадрид, губейки визитата си в столицата с 0:2. "Папагалчетата" са на 10-то място с 32 точки. За настоящия двубой треньорът Кике Санчес Флорес няма да може да разчита на Диоп, Лопес, Наваро и Мата.

Осасуна почти сигурно поема обратно към Сегунда Дивисион. Отборът от провинция Навара е с крайно незавидните 10 точки и само чудо може да спаси Осасуна от изпадане. В предишния кръг тимът бе надигран с 0:3 от Селта и продължава да е здраво закотвен на последното 20-то място в класирането. Фаусто, Бонин, Флано, Дигар и Перес са контузени.

Прогноза: Еспаньол - Осасуна 2:0


Атилетик Билбао - Гранада
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 26.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Даниел Трухийо

Амбициозният тим на Атлетик Билбао инкасира втора поредна загуба като гост, като този път баските бяха надиграни с 0:2 при визитата си на неубедителния през настоящия сезон състав на Валенсия. По този начин "лъвовете" отново демонстрираха колебания в изявите си далеч от дома, като селекцията на Ернесто Валверде няма победа като гост в първенството от септември месец 2016 г. В момента Атлетик се намира на 8-ма позиция с 35 пункта. Адуриц, Арицбалага, Лапорт, Весга и Акече са контузени, а Раул Гарсия е наказан.

Гранада постигна втора поредна победа на собствен терен. В предишния кръг южняците разбиха с 4:1 Бетис в регионалното андалуско дерби. Така "рохибланкос" дадоха заявка, че до последно ще са в борбата за оцеляване. В момента клубът от едноименния град се намира на предпоследното 19-то място в колоната и е с актив от 16 точки, на 2 от спасението. За тежката визита на север аут за гостите са Перейра, Кравец, Соние, Маркес и Мартинс.

Прогноза: Атлетик Билбао - Гранада 3:0


Спортинг Хихон - Селта Виго
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 26.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Борещият се за оцеляване тим на Спортинг Хихон записа седма загуба в последните си десет мача в първенството. Този път клубът от провинция Астурия бе разбит с 1:4 у дома от Атлетико Мадрид. Поражението остави играчите на Жоан Франсеск под чертата, като "рохибланкос" са на 18-та позиция с 16 точки и преди кръга са на 2 пункта от спасението. Нди и Касес са контузени, а Марино е наказан.

Селта постигна трета последователна домакинска победа. В последния си мач от Ла Лига галисийци сразиха безпроблемно слабака Осасуна за крайното 3:0. В момента селекцията на Едуардо Берисо е на 9-то място с 33 точки, но и с мач по-малко. С травми за "небесносините" са Бонгонда и Майо, а Джони е наказан.

Прогноза: Спортинг Хихон - Селта Виго 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
288