Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Херта Берлин - Хановер 96
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 08.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд


Херта инкасира втора загуба в последните си шест мача в Бундеслигата. Този път поражението на столичани бе особено изразително, тъй като играчите на Пал Дардай бяха размазани с 5:0 при визитата им на Борусия Мьонхенгладбах. Въпреки погромът, "страта дама" продължава да удържа 3-ото място във временното класиране с актив от 48 точки. За настоящия двубой отсъстващи за берлинчани са Брукс, Алагуи и Курт.

Въпреки че до края на сезона в Германия остават още шест кръга, шансовете за оцеляване на Хановер 96 са илюзорни. В последния си мач от шампионата тимът от Долна Саксония допусна пета поредна загуба и общо девета за последните си десет мача в Бундеслигата. Този път "96" падна с 3:0 у дома от Хамбургер ШФ, а след загубата Томас Шааф бе уволнен предсрочно. До края на сезона Хановер ще бъде воден от Даниел Щендел. Отборът е на последното 18-то място с актив от 17 точки. С контузии в тима са Фелипе, Андреасен, Ямагучи и Беншоп.

Прогноза: Херта Берлин - Хановер 96 2:0


Хамбургер ШФ - Дармщат
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Сипел


Съставът на Хамбургер ШФ сложи край на серията от две поредни загуби и в предишния кръг "червените шорти" разбиха с 3:0 като гости изпадналия в нокдаун тим на Хановер 96. Със спечелените три точки играчите на Бруно Лабадия вече са с актив от 34 пункта и заемат 10-та позиция в колоната. За настоящия двубой с травми в състава от пристанищния град са Дърмич и Олич.

Новакът Дармщат вече е отборът с най-много равенства на сметката си за момента в първенството. В предишния кръг "лилиите" записаха четвърто последователно реми и общо пето в последните си шест мача. Този път играчите на Дирк Шустер извъртяха резултатно 2:2 у дома с коравия тим на Щутгарт. Така Дармщат заема 13-та позиция с актив от 29 точки, което е само на 2 от зоната на изпадащите. С контузии в тима са Розентал и Волк.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Дармщат 2:1


Вердер Бремен - Аугсбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт


Вердер Бремен допусна втора поредна загуба. Трябва, обаче, да се отбележи и фактът, че пораженията бяха срещу колосите на немския футбол - Байерн и Борусия Дортмунд. Именно от "жълто-черните" бе поражението на северняците с 3:2. След него възпитаниците на Виктор Скрипник се задържат непосредствено над опасната зона, заемайки 15-та позиция в колоната с актив от 28 точки. В лазарета на "бременските музиканти" са Волф, Цетерер, Баргфред, Фритц, Йохансон и голаджията Писаро, а Джилободжи е наказан.

Аугсбург допусна втора поредна загуба, след като в последния си мач от шампионата баварците отстъпиха с 4:2 при гостуването си на Майнц 05. Така хората на Маркус Вайнцийрл нямат победа в първенството вече в шест последователния двубоя. В момента Аугсбург заема 16-то място в колоната с 27 точки, което по правилник изпраща на бараж за оставане в елита. За визитата на Вердер с травми са Калсен-Бракер, Верхаег, Моравек и Жи, а с наказания са Фелнер и Коо.

Прогноза: Вердер Бремен - Аугсбург 1:0


Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Айнтрахт записа четвърто поред поражение далеч от дома. Този път играчите на Армин Фее загубиха с 1:0 от шампиона и водач в класирането Байерн Мюнхен. Поражението остави тима от Финансовата столица на Европа на предпоследното 17-то място в класирането с актив от 27 точки, което поне е само на точка от спасението. За двубоя срещу Хофе, който е пряк конкурент в борбата за оцеляване, контузени са звездата Александър Майер, както и Андерсон, Флум, Медойевич и Буняки.

Серията от две поредни победи за Хофенхайм, която стабилизира малко отбора и му възроди надеждите за оцеляване, приключи с измъчено домакинско равенство 1:1 срещу Кьолн. Хофе стигна до точката в добавеното време на срещата, а чрез нея момчетата на 28-годишния Юлиан Негелсман вече са с 28 пункта, които им отреждат 14-та позиция в таблицата, но Хофенхайм е само на 1 точка от опасната зона. За гостуването на Айнтрахт с травми са Хардлинг и Швеглер.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм 1:1


Инголщат - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


След четири поредни равенства и последващо поражение, в предишния кръг новакът Инголщат победи с 3:0 амбициозния Шалке 04. С успеха баварците се утвърдиха в средата на класирането и в момента хората на Ралф Хазенхютъл заемат 9-та позиция в колоната с актив от 36 точки. За второто поред тежко домакинство отсъстващи за Инголщат са Ортаг и Данило.

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах продължи да се представя много силно у дома и в предишния кръг "жребчетата" постигнаха пета поредна победа, след като разбиха с 5:0 гостуващия Херта, който е пряк претендент в борбата за Топ 3. В момента възпитаниците на Андре Шуберт заемат 4-то място в подреждането с актив от 45 точки и до края на сезона битката за местата, даващи право за участие в Шампионската лига, ще е много ожесточена. За гостуването на Инголщат с контузии за Гладбах са Домингес и Шулц.

Прогноза: Инголщат - Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Волфсбург - Майнц 05
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 09.04.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Гюнтер Перл


Волфсбург записа второ поред поражение като гост в Буднеслигата, след като в предишния кръг "вълците" бяха надиграни категорично с 3:0 като гости на Байер Леверкузен. Поражението остави хората на Дитер Хекинг с 38 точки, които отреждат на Волфсбург 8-мо място в класирането, като участието на тима в европейските клубни турнири наесен е под сериозна въпросителна. През седмицата "вълците" поднесоха сензацията в първия четвъртфинален двубой в Шампионската лига срещу колоса Реал Мадрид, побеждавайки с 2:0. Не е изключено Волфсбург да подцени настоящия двубой с оглед реванша в Испания идната седмица. Отсъстващи за "вълците" са Йунг и Щолцер, а Дракслер е наказан.

Майнц 05 отново се върна към победите в първенството. В предишния кръг "червените" се наложиха с 4:2 у дома над Аугсбург и по този начин отново възродиха надеждите за Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен. В момента възпитаниците на Мартин Шмид заемат 6-то място в колоната с 44 точки. За гостуването на Волфсбург с травми са Сердар, Сото, Бергрийн и Муто.

Прогноза: Волфсбург - Майнц 05 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233