Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд
Стадион: "Бай Арена"
Дата: 21.02.2016
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер


Без съмнение дербито в този 22-ри кръг на Бундеслигата е това между 3-я в класирането Байер Леверкузен и 2-я Борусия Дортмунд. Домакините играят стабилно през настоящият сезон и се борят ожесточено за Топ 4, тъй като са с равни точки с Херта, а пък зад тях на няколко точки са преследвачите Майнц, Борусия Мюнхенгладбах, Волфсбург и Шалке. "Аспирините" отпаднаха разочароващо от Вердер за Купата на Германия, но пък в Лига Европа се представят добре, след като биха в първия мач в Португалия Спортинг и почти предрешиха сблъсъка. В първенството положението в последните мачове е отлично след 4 победи и 2 равенства в предишните 4 кръга. За Леверкузен отсъстват Ларс Бендер, Роби Круз, Чичарито и Арангуиз.

Борусия Дортмунд се намира все още в борбата за титлата, макар че разликата с лидера Байерн Мюнхен е 8 точки. "Жълто-черните" по подобие на своя съпверник също се намира в добра форма и за последните 10 двубоя от всички турнири има цели 9 победи и само едно единствено равенство, а играта на тима е впечатляваща. За гостите единствено Нури Шахин и Свен Бендер са с травми.

Страхотни отбори с впечатляваща форма се изправят един срещу друг и всякакъв краен резултат е логичен. Въпреки това, проблемите в редиците на "аспирините" са по-големи, заради липсата на ключовите фигури Чичарито и Ланс Бендер, но пък смятаме, че домакинският фактор ще им помогне да достигнат до равенство от срещата.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 1:1



Шалке - Щутгарт
Стадион: "Фелтинс Арена"
Дата: 21.02.2016
Час: 16:30


Борещият се за Топ 4 Шалке посреща в 22-ят кръг на Бундеслигата намиращият се в средата на таблицата тим на Шутгарт. "Кралско-сините" са на 5-та позиция в класирането само на 2 точки от местата даващи право на Шампионска лига догодина. Всяка грешка в тази битка за Топ 4 може да бъде от огромно значение с оглед на жестоката конкуренция и в подобни мачове би трябвало да се гони задължителна победа. В лазарета на домакините са Учида, Хьоведес, Матия Насташич и Марк Хьогер.

Шутгарт бе замесен в борбата за оцеляване преди зимната пауза, но след подновяването на шампионата записа 4 успеха и вече може да диша по-спокойно на 7 точки от зоната на изпадащите. Гостите ще са без Даниел Гинчек, Федерико Барба и Тимо Баумгарти.

Шалке имат по-голяма нужда от 3-те точки и можем да очакваме по-атакуващ и нападателен футбол от тяхна страна. Шутгарт от своя страна ще играе по-дефанзивно, тъй като дори точката ги устройва. Прогнозираме победа за "миньорите", макар че тя няма да дойде лесно с оглед на добрата игра в последно време на гостите.

Прогноза: Шалке - Щутгарт 2:1

 


Хановер - Аугсбург
Стадион: АВД Арена
Дата: 21.02.2016
Час: 18:30
Съдия: Даниел Зиберт


Неделният обзор на мачовете от 22-я кръг на Бундеслигата завършва с двубоят между борещите се за оцеляването си Хановер и Аугсбург. Домакините се намират на дъното на таблицата с едва 14 точки на 7 точки от спасителния бряг и съответно своят съперник. От началото на подновяването на сезона, аутсайдерът през настоящата кампания записа 4 поражение и само едно реализирано попадение. Допълнителен проблем за Хановер са контузиите на важни играчи и този път Леон Адреасен, Беншоп, Оливер Зорг, Адам Салай и Феликс Клаус пропускат домакинството.

Аугсбург също не се представя много добре, макар че от началото на полусезона взе 2 точки и загуби на два пъти. В четвъртък гостите имаха двубой с Ливърпул в Лега Европа и след трето нулево равенство през последния месец показа, че поне защитата може да се счита за сравнително стабилна. Бракер и Даниел Байер са единствените с травми в отбора.

Този сблъсък по подобие на първия мач от неделя в Бундеслигата също може да се счита за троен. Въпреки това, най-малко очаквано е Хановер да стигне до победата, заради лошата игра и липсата на някой важни играчи, но все пак посочваме последният в таблицата да вземе 3-те точки.

Прогноза: Хановер - Аугсбург 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263