Аугсбург - Байерн Мюнхен: Шампионите ще спечелят дербито


Н. Гавазов

Аугсбург - Байерн Мюнхен: Шампионите ще спечелят дербито

Аугсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "ВВК Арена", Аугсбург
Дата: 14.02.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Флориан Майер

Кръгът в Бундеслигата ще завърши с баварското дерби между Аугсбург и Байерн Мюнхен. Домакините се забъркаха в борбата за оцеляването си, като до тази ситуация се стигна, след като колективът на Маркус Вайнциерл няма победа през втората част на сезона, при това загуби точки от преките конкуренти Айнтрахт и Инголщадт. Основната причина за ситуацията е головата импотентност на нападателите - например, в загубения мач в миналия кръг Бобадила и Моравек имаха общо седем шанса за отбелязване на гол, а успяха да нанесат само един удар към вратата на Оскан!

Байерн ще пропътува 80-километровото разстояние в северозападна посока с намерението да покаже, че равенството срещу Байер Леверкузен в миналия кръг е само някакво недоразумение. Трудно може да кажем, че баварците на практика не решават задачи в Бундеслигата, защото преднината пред втория Борусия Дортмунд е само 5 точки, но така или иначе хората на Пеп Гуардиола се чувстват комфортно и победа днес ще успокои ситуацията около тима.

Домакините са без Байер и Калсен-Бракер, което означава, че най-вероятно двойката централни защитници ще бъде изградена от Хонг и Клаван, а в средата на терена отново ще видим Коо и Кохр.

Гостите са без контузените Бенатиа, Боатенг и Мартинес, както и без наказания Алонсо. Вчера официалният сайт на мюнхенци съобщи, че Бадщубер е счупил глезен на тренировка и отпада за мача. Немецът ще се лекува три месеца, а това означава, че той повече няма да може да играе през този сезон. Само може да гадаем за състава на баварците, след като и Боатенг е в лазарета. Възможно е Гуардиола да излезе с трима защитника и схема 3-1-2-2, което ще е трудно, отчитайки отсъствието на Мартинес и Алонсо. Поради тази причина вероятно Бернат ще започне като титуляр.

Фаворит в мача е Байерн. Каквито и схеми да избере Гуардиола, класата на баварците спрямо съперника е достатъчно голяма, за да преодолее кадровите проблеми и да се разправи със противника си. Очаква се, че гостите ще вземат играта в свои ръце от първите минути и в последствие ще материализират това с поне два гола.

Прогноза: Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Аугсбург:

12 януари Аугсбург - Динамо Дрезден 1:0 (Приятелска среща)
16 януари Базел - Аугсбург 0:2 (Приятелска среща)
23 януари Херта - Аугсбург 0:0 (Бундеслига)
30 януари Аугсбург - Айнтрахт 0:0 (Бундеслига)
06 февруари Инголщад - Аугсбург 2:1 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

16 януари Карлсруе - Байерн Мюнхен 2:1 (Приятелска среща)
22 януари Хамбургер - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
31 януари Байерн Мюнхен - Хофенхайм 2:0 (Бундеслига)
06 февруари Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
10 февруари Бохум - Байерн Мюнхен 0:3 (Купа на Германия)


Досегашни срещи:

Аугсбург - Байерн Мюнхен

12 срещи
2 победи за Аугсбург
0 равенства
10 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 28:5 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192