Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата -срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата -срещите в неделя

Херта - Хофенхайм
Стадион: "Олимпиащадион", Берлин
Дата: 22.11.2015
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман


В неделя следобед в мач от 13-тия кръг от Бундеслигата се изправят два отбора, които преследват различни цели и представянето им досега в първенството е контрастно. Херта започна сезона силно и се намира на 4-то място с 20 точки, колкото има и 5-тия в класирането Шалке. Момчетата на Пал Дардай имат 6 победи, 2 равенства и 4 загуби през тази кампания и това е най-доброто представяне на клуба от 7 години насам.
Хофенхайм от друга страна се представя коренно различно от миналата година и футболистите на Хюб Стевенс се намират на незавидното предпоследно място с едва 8 точки. Гостите не са вкусвали победата в последните си 5 мача, а от 3 двубоя насам не са реализирали гол, но пък защитата се представя добре и е допуснала само 1 попадение.

В исторически план двата отбора са равностойни един срещу друг и имат по 4 победи и 2 равенства. Проблем за Херта ще са многото отсъстващи и наставникът на домакините няма да може да разчита на цели 10 играча, сред които са и триото централни нападатели на отбора. Като прибавим и добрата работа в дефанзивен план през последните срещи на Хофенхайм - можем да очакваме двубой с малко попадения. Все пак тимът от Берлин се нуждае от 3-те точки, тъй като в борбата за местата даващи право на Шампионска лига победата е повече от задължителна.

Прогноза: Херта - Хофенхайм 1:0

 

Инголщат - Дармщат
Стадион: Ауди-Спортпарк
Дата: 22.11.2015
Час: 18:30
Съдия: Кнут Кирхер

Новаците в Бундеслигата се изправят за пръв път в историята си един срещу друг за мач от елита. През миналата година и двата тима окупираха първите две позиции във втория ешалон на немския футбол, а целите им през настоящата кампания са идентични - оцеляване. Двата състава си приличат и по представянето досега в първенството, а разликата между тях е само 2 точки в полза на домакините.

Инголщат не са достигали до победата вече 4 мача, но трябва да се отбележат равенствата им като гости в последните два кръга срещу борещите се за Шампионска лига Шалке и Борусия Мюнхенгладбах. "Червено-черните" са отборът с най-малко попадения в Бундеслигата и имат втората най-добра защита след шампиона Байерн Мюнехн, а в срещите им досега рядко се вкарват повече от 2 гола.

Дармщат в последните си 3 мача в елита не са стигали до 3-те точки,но пък момчетата на Дирк Шустер успяха да отстранят Хановер за Купата на Германия.

Двамата наставници коментираха преди срещата, че очакват здрав сблъсък с много борбеност и тактическо надлъгване. В исторически план двата тима са се срещали 4 пъти в долните дивизии и всичките срещи са завършвали наравно 2:2. Като прибавим ниската резултатност на Инголщат, множеството хиксове на Дармщат и идентичното представяне - можем да очакваме малко попадения и мач без победител.

Прогноза: Инголщат - Дармщат 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
113